Τεράστια επιτυχία για Παναγιωτίδου και Παγώνη! Στα προημιτελικά του IMG Future Stars!

 
Τεράστια επιτυχία για Παναγιωτίδου και Παγώνη! Στα προημιτελικά του IMG Future Stars!
Photo: tennisnews.gr
tn team Πέμπτη, 28 Απριλίου 2022 - 14:43

Στις 8 καλύτερες αθλήτριες και 8 καλύτερους αθλητές κάτω των 12 ετών από όλο τον κόσμο προκρίθηκαν η Λυδία Παναγιωτίδου και ο Ράφα Παγώνης αντίστοιχα μετά την ολοκλήρωση της Round Robin φάσης του IMG Future Stars που διεξάγεται στις εγκαταστάσεις του ΤΑΤΟΪ Club. 

Συγκεκριμένα από τα 8 γκρουπ των 3 αθλητών και αθλητριών προκρίθηκαν στην τελική οχτάδα μόνο οι πρώτοι των γκρουπ.

Η Λυδία Παναγιωτίδου εξασφάλισε σήμερα την είσοδό της στη τελική 8άδα της διοργάνωσης, καθώς προκρίθηκε 1η από το Group 7 στο οποίο συμμετείχε. Η αθλήτρια του Ο.Α. Θεσσαλονίκης που σίγουρα ξεχωρίζει στην Ελλάδα, και όχι μόνο, με τα επιτεύγματά της (νικήτρια του Πανελληνίου σε μονά και διπλά, αλλά και νικήτρια σε όλα τα τουρνουά της ηλικιακής της κατηγορίας που έχε λάβει μέρος στην Ελλάδα), και υπό την καθοδήγηση της Μαρίας Παυλίδου και του Σάββα Παναγιωτίδη απέδειξε πως μάλλον θα έπρεπε να είχε λάβει απευθείας πρόσκληση από τους ιθύνοντες του συγκεκριμένου τουρνουά!

Στις 2 αναμετρήσεις που έδωσε η Λυδία σημείωσε μια νίκη και μια ήττα, αλλά με καλύτερο συντελεστή κερδισμένων και χαμένων σετ και games, κατάφερε να πάρει τη πρόκριση για τα προημιτελικά και να κοιτάξει για ακόμη πιο ψηλά.

Στον 1ο αγώνα απέναντι στην Abendroth Isabella Angelina, ηττήθηκε δύσκολα με 1-6, 7-5, 6-4. Ενώ στο 2ο ματς που αγωνίστηκε στο χθεσινό πρόγραμμα κόντρα στην Grace Bernstein, επικράτησε με το εξαιρετικό 6-4, 6-0.

Την Παρασκευή, στις 10:45 το πρωί, η Λυδία θα αντιμετωπίσει την Jana Kovackova από την Τσεχία, για μια θέση στην τελική 4άδα.

Στο ταμπλό των αγοριών, σπουδαία πρόκριση στην τελική 8άδα εξασφάλισε και ο Ράφα Παγώνης, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Ελλάδας (γεννημένος μάλιστα το 2011), με προπονητή τον Παντελή Μοσχούτη, πέτυχε το 2 στα 2, χάνοντας συνολικά μόλις ένα game.

Στο 1ο ματς που έδωσε για το Group 6, κυριάρχησε επί του Jacques Romeo Rupe με 6-0, 6-0, ενώ στο 2ο ματς που ολοκληρώθηκε σήμερα νίκησε τον Domenech Rafael Garcia με 6-0, 6-1.

Αύριο ο Ράφα θα αντιμετωπίσει τον Γερμανό Yannick Julius Swoboda, στις 09:45 το πρωί, για τα προημιτελικά.

Μεγάλη προσπάθεια κατέβαλε και ο Αλέξανδρος Αυγέρης, ο οποίος αγωνίστηκε στο 1ο Group της διοργάνωσης. Ο νεαρός τενίστας έμεινε εκτός συνέχειας, καθώς γνώρισε την ήττα από τον Ten Eric με 6-2, 6-4 στο 1ο ματς που έδωσε και από τον Gregory Gorskiy στο σημερινό πρόγραμμα- με 6-2, 6-1.

Ο Αλέξανδρος θα αγωνιστεί αύριο στις 10:15 απέναντι στον Βέλγο Dominik Defoe, για το ταμπλό δεύτερης ευκαιρίας (consolation).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots