Πρωταθλήτριες στα Τίρανα Κοσκινά και Παναγιωτίδου

 
Πρωταθλήτριες στα Τίρανα Κοσκινά και Παναγιωτίδου
tn team Παρασκευή, 24 Μαϊος 2024 - 20:04

Η Δέσποινα Κοσκινά και η Λυδία Παναγιωτίδου κέρδισαν τον τίτλο στο J30 τουρνουά της ITF στα Τίρανα της Αλβανίας, ενώ η Κοσκινά προκρίθηκε και στον τελικό του μονού.

Η Κοσκινά και η Παναγιωτίδου επικράτησαν στον σημερινό τελικό των Γαλλίδων Elise Lesigne και Lison Tapin με 7-6 (6), 6-1 και κατέκτησαν τον τίτλο στο hardcourt τουρνουά του National Sport Park.

Αυτός ήταν ο 1ος τίτλος για τη 15χρονη Κοσκινά σε ITF διοργάνωση, ενώ αύριο θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει τον τίτλο και στο μονό και να κάνει το double.

Για την 14χρονη Παναγιωτίδου ήταν ο 4ος τίτλος σε ITF διοργάνωση, 3ος συνεχόμενος, αφού τις προηγούμενες εβδομάδες κέρδισε 2 τίτλους μαζί με τη μεγάλη της αδερφή, Αλεξάνδρα.

Νωρίτερα σήμερα, οι δυο Ελληνίδες παίκτριες έπαιξαν και στα ημιτελικά των μονών στο τουρνουά των Τιράνων. Η Κοσκινά πήρε την πρόκριση σε έναν αγώνα που δεν ολοκληρώθηκε κανονικά, αφού η αντίπαλός της, Ιταλίδα Amanda Nai, εγκατάλειψε μετά από 4 games, τα οποία κέρδισε όλα η Ελληνίδα αθλήτρια.

Η Παναγιωτίδου έπαιξε στον άλλον ημιτελικό με το Νο.2 του ταμπλό, την Βόσνια Tea Kovacevic, απέναντι στην οποία πάλεψε, αλλά υπέστη την ήττα με 6-4, 6-2.

Στον αυριανό τελικό η Κοσκινά θα διεκδικήσει να κάνει το 2/2 απέναντι στην Kovacevic, που είναι μόλις 13 ετών και βρίσκεται ήδη στο Νο.1160 του κόσμου στα 18άρια, έχοντας κερδίσει 2 συνεχόμενους τίτλους σε Σκόδρα και Σκόπια τις προηγούμενες εβδομάδες και μετρώντας μέχρι τώρα 15 διαδοχικές νίκες στα τουρνουά της ITF!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots