Ένας ημιτελικός, ένας τελικός για τον Ιωαννάτο στα Σκόπια

 
Σταύρος Ιωαννάτος
Σταύρος Ιωαννάτος
tennisnews team Τρίτη, 31 Μαϊος 2022 - 6:59

Με πολλές ελληνικές συμμετοχές ολοκληρώθηκε το διεθνές τουνρουά στα 14άρια της Tennis Europe Jug Open την προηγούμενη εβδομάδα. Ξεχώρισαν οι πορείες του Σταύρου Ιωαννάτου στα ημιτελικά του μονού και στον τελικό του διπλού, καθώς και της Μαρίας Άνδρα μέχρι τα ημιτελικά του μονού και των Δέσποινας Κοσκινά και Κατερίνας Ουσταμπασίδου στον τελικό του διπλού. 

O Σταύρος Ιωαννάτος πέτυχε 4 νίκες στο τουρνουά της 3ης κατηγορίας στα 14άρια που φιλοξενείται στα Σκόπια της Βόρειας Μακεδονίας, για να φτάσει έως τους "4" καλύτερους.

Πρώτα απέκλεισε τον Antonio Di Rubba με 6-1, 6-2, στη συνέχεια έβγαλε εκτός το Νο.12 του ταμπλό, Novak Milosevic, με 6-2, 6-3, ενώ κέρδισε ακόμα τον Guillaume Randoux με 6-0, 7-6 (2) και τον Vitorio Stankov, No.2 στο ταμπλό και Νο.110 στα 14άρια στην Ευρώπη, με το εντυπωσιακό 6-0, 6-2.

Έδωσε μάχη και στα ημιτελικά ο Σταύρος, που όμως δεν μπόρεσε να συνεχίσει τη φανταστική του πορεία, γνωρίζοντας την ήττα από τον Kristijan Janev, No.11 στο ταμπλό, με 6-4, 6-3.

Στο διπλό ο Ιωαννάτος συνεργάστηκε με τον Βέλγο Fisi Grezda, φτάνοντας μέχρι τον τελικό, όπου ηττήθηκαν από τους κορυφαίους του ταμπλό, Salidin Rama και Leon Sloboda, με 6-2, 6-3.

Πολλές ήταν οι ελληνικές παρουσίες στο Jug Open U14, με τον Γεράσιμο Αρβανιτάκη να φτάνει μέχρι τη φάση των "16" στα μονά και τους Στέφανο Ρούσσο, Δημήτρη Μελισσόγλου και Απόστολο Τζίμκα να ολοκληρώνουν τις παρουσίες τους στον 2ο γύρο. Στο κυρίως ταμπλό έπαιξε και ο Ιωσής Ρομπόλης, που ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στον 1ο γύρο.

Στα διπλά, οι Γεράσιμος Αρβανιτάκης και Δημήτρης Μελισσόγλου έφτασαν μέχρι τα ημιτελικά, ο Απόστολος Τζίμκας μέχρι τα προημιτελικά, ενώ οι Ιωσήφ Ρομπόλης και Στέφανος Ρούσσος ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους στον 2ο γύρο.

Στα κορίτσια ξεχώρισε η πορεία της Μαρίας Άνδρα μέχρι τα ημιτελικά της χωμάτινης διοργάνωσης, με την Ελληνίδα τενίστρια να κερδίζει την Lina Nikolovska με 6-0, 6-1, την Meldina Mislimi (Νο.4 ταμπλό) με 6-3, 6-1 και την Έλενα Παπαδοπούλου (Νο.10 ταμπλό) με 6-1, 1-6, 7-5. Στα ημιτελικά ηττήθηκε από τη Nadja Mladenovic, No.11 στο ταμπλό, με 6-3, 6-4.

Μέχρι τα προημιτελικά έφτασε η Δέσποινα Κοσκινά, ενώ στη φάση των "16" ολοκλήρωσαν τις πορείες τους οι Κατερίνα Ουσταμπασίδου και Στυλιανή Νούτσου. Στο τουρνουά συμμετείχαν ακόμα η Ελένη Χατζηαβραάμ, η Κλεοπάτρα Μπερπερίδου, η Ζωή Πασβαντόγλου, η Ζωή Κεφαλά και η Αναστασία Πασχούδη, που ολοκλήρωσαν τις προσπάθειές τους στον 2ο γύρο. 

Στο διπλό, Δέσποινα Κοσκινά και Κατερίνα Ουσταμπασίδου έφτασαν μέχρι τον τελικό, πετυχαίνοντας τρεις νίκες. Δεν κατάφεραν να κερδίσουν και τον τίτλο απέναντι στις Grace Chinwike και Nehir Tuna, No.2 στο ταμπλό, από τις οποίες ηττήθηκαν με 6-2, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots