Πανευρωπαϊκό: Στη φάση των "16" Ασλανισβίλι και Σπύρου

 
Πανευρωπαϊκό: Στη φάση των "16" Ασλανισβίλι και Σπύρου
tn team Τρίτη, 19 Ιουλίου 2022 - 18:07

Η Άρτεμις Ασλανισβίλι και ο Χρήστος Σπύρου πήραν αμφότεροι άνετες προκρίσεις σήμερα στο Prerov της Τσεχίας και μπήκαν στη φάση των "16" του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U16.

Η Ασλανισβίλι έκανε το 2 στα 2 στο Prerov της Τσεχίας, κερδίζοντας την Ισπανίδα Ruth Roura Llaverias με 6-0, 6-3.

Με αυτή την πολύ καλή εμφάνιση και τη σχετικά άνετη πρόκριση, η αθλήτρια της Collective Tennis School και του Ο.Α Κουφαλίων, Νο.1 στα 16άρια και στα 18άρια στην Ελλάδα, μπήκε στην τελική 16άδα του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U16.

Εκεί θα αντιμετωπίσει αύριο την Πολωνή Weronika Ewald, Νο.4 στο ταμπλό και Νο.9 στα 16άρια στην Ευρώπη, σε μια πολύ δύσκολη αποστολή.

Στη 16άδα μπήκε και ο Χρήστος Σπύρου, που επίσης έκανε έναν φανταστικό αγώνα και επιβλήθηκε του Φινλανδού Leo Stenlund με 6-2, 6-2.

Και ο Σπύρου, που αγωνίζεται στον Α.Ο Τατοΐου, προκρίθηκε στους "16" καλύτερους χωρίς να έχει χαμένο σετ και θα αντιμετωπίσει τον Νορβηγό Nicolai Budkov Kjaer, Νο.6 στο ταμπλό και Νο.8 στην κατάταξη της Ευρώπης στα 16άρια.

Στο διπλό των αγοριών, ο Σπύρου και ο Ανδρέας Λοϊζάς γνώρισαν την ήττα από τους Ιταλούς Lorenzo Angelini και Federico Cina, Νο.11 στο ταμπλό, με 6-1, 6-2.

Η Ασλανισβίλι και η Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου ξεκίνησαν επίσης σήμερα την προσπάθειά τους για το διπλό, όπου κέρδισαν τις Βόσνιες Anastasija Ignjatic και Henna Kadic με 6-0, 6-2. Αύριο θα παίξουν για τον 2ο γύρο με τις Τσέχες Marie Slamenikova και Magdalena Smekalova, που έβγαλαν εκτός τις κορυφαίες του ταμπλό, τις Πολωνές Weronika Ewald και Monika Stankiewicz.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots