Πανευρωπαϊκό U16: Mέχρι την 8άδα η Ασλανισβίλι

 
Άρτεμις Ασλανισβίλι
Άρτεμις Ασλανισβίλι
tn team Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2022 - 16:11

Στην προημιτελική φάση ολοκλήρωσε τη φανταστική της πορεία στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην κατηγορία των 16 ετών η Άρτεμις Ασλανισβίλι, η οποία πάλεψε μέχρι τέλους σε μια δύσκολη αναμέτρηση με τη Σέρβα Mia Ristic, για τη θέση στην τελική 4άδα. Στον τελικό του consolation ταμπλό προκρίθηκε ο Ανδρέας Λοϊζάς, που πέτυχε δυο πολύ καλές νίκες σήμερα.

Η Ασλανισβίλι έχασε γρήγορα την επαφή με το σκορ στο 1ο σετ, αλλά στο 2ο σετ αντιστάθηκε σθεναρά και έφτασε μέχρι το tie-break, τελικά όμως δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στην αναμέτρηση και ηττήθηκε από τη Σέρβα, Νο.6 στο ταμπλό και Νο.11 στην Ευρώπη στα 16άρια, με 6-1, 7-6 (2).

Ήταν μια πολύ καλή εβδομάδα για την Ασλανισβίλι στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U16, που διεξάγεται από την Tennis Europe στο Prerov της Τσεχίας.

Στον 2ο γύρο, όπου μπήκε με bye η κορυφαία αθλήτρια στην κατάταξη της χώρας μας σε 16άρια και 18άρια, επιβλήθηκε της Πορτογαλίδας Maria Garcia με 6-3, 6-2. Στον 3ο γύρο κέρδισε την Ισπανίδα Ruth Roura Llaverias με 6-0, 6-3, ενώ στον 4ο γύρο απέκλεισε την Πολωνή Weronika Ewald, Νο.4 στο ταμπλό και Νο.9 στην Ευρώπη στα 16άρια, με 6-3, 1-6, 6-3.

Μια πολύ καλή εβδομάδα πραγματοποιεί και ο Ανδρέας Λοϊζάς, που μπορεί να έχασε τον πολύ δύσκολο αγώνα που έδωσε με τον Ανδρέα Τίμινη (για την ιστορία ο Κύπριος αθλητής έφτασε μέχρι τα προημιτελικά) στον 1ο γύρο με 7-6 (3), 6-3, αλλά έκτοτε παραμένει αήττητος στο consolation ταμπλό και προκρίθηκε στον τελικό.

Σήμερα ο Λοϊζάς πέτυχε δυο νίκες, αποκλείοντας πρώτα το Νο.2 του ταμπλό και Νο.19 στην κατάταξη της Ευρώπης στα 16άρια, τον Πολωνό Bruno Kokot, με 4-2, 0-4, 5-3. Στη συνέχεια κέρδισε και τον Σουηδό Ludvig Hede, No.7 στο ταμπλό και Νο.51 στην Ευρώπη, με 4-1, 1-4, 4-1, για να μπει στον τελικό. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Γάλλο Thomas Faurel.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots