2η θέση και πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U16 η Εθνική κοριτσιών (pics)

 
2η θέση και πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U16 η Εθνική κοριτσιών (pics)
tn team Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2022 - 16:44

Η Εθνική μας ομάδα στα κορίτσια U16 πήρε τη 2η θέση στο προκριματικό τουρνουά του Billie Jean King Cup U16 που έγινε στη Ρόδο καθώς ηττήθηκε στον σημερινό τελικό από την Ισπανία, έχοντας εξασφαλίσει ωστόσο την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Η Ελλάδα ηττήθηκε στον σημερινό τελικό από την Ισπανία με 3-0, έχοντας ωστόσο εξασφαλίσει τη 2η θέση και την πρόκριση στην τελική φάση του Billie Jean King Cup U16, που θα γίνει το τριήμερο 1-3 Αυγούστου, στο Marianske Lazne της Τσεχίας.

Στο πρώτο μονό της σημερινής ημέρας, η Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου ηττήθηκε από την Ισπανίδα Ruth Roura Llaverias με 6-2, 6-2. Στη συνέχεια, η Άρτεμις Ασλανισβίλι ηττήθηκε από τη Marta Soriano Santiago με 7-5, 6-4 σε ένα κλειστό ματς και η ισπανική ομάδα εξασφάλισε τη νίκη και την 1η θέση στο τουρνουά, που ολοκληρώθηκε σήμερα με επιτυχία στον Ροδιακό Όμιλο Αντισφαίρισης.

Το διπλό είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τις Ισπανίδες Cristina Ramos Sierra και Roura Llaverias να κάνουν το 3-0, επικρατώντας της Παναγιωτίδου και της Βασιλικής Τρίγκα με 6-2, 6-3.

Την 3η θέση του προκριματικού τουρνουά της Ζώνης Γ' πήρε η Μεγάλη Βρετανία, που νίκησε στο άλλο ματς της ημέρας την Ουκρανία με 2-1.

Θυμίζουμε πως η Ελλάδα είχε κερδίσει τη Μεγάλη Βρετανία στα ημιτελικά με 3-0, ενώ στα προημιτελικα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, με αρχηγό αποστολής τον Γιώργο Παρίσση, είχε αποκλείσει την Εσθονία με 2-1.

Φωτογραφίες από την τελευταία ημέρα των αγώνων:

Φωτογραφίες από τις απονομές:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots