Την 5η θέση η Εθνική των αγοριών U16

 
Την 5η θέση η Εθνική των αγοριών U16
tn team Σάββατο, 30 Ιουλίου 2022 - 9:37

Η Εθνική μας ομάδα των αγοριών U16 κατέλαβε την 5η θέση στο προκριματικό τουρνουά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος U16 που έλαβε χώρα στο Latiano της Ιταλίας, κερδίζοντας με 3-0 την Κροατία.

Η Εθνική μας ομάδα των αγοριών κάτω των 16 ετών νίκησε την αντίστοιχη της Κροατίας με 3-0 και κατέλαβε την 5η θέση στο προκριματικών τουρνουά της Ζώνης Γ' του Davis Cup U16, που φιλοξενήθηκε στο Latiano του Brindisi στην Ιταλία.

Η ελληνική ομάδα προηγήθηκε με τη νίκη του Χρήστου Γκλαβά, που κέρδιζε τον Duje Markovina με 6-4, 2-1, με τον Κροάτη να εγκαταλείπει.

Ο Χρήστος Σπύρου στη συνέχεια ανέτρεψε το παιχνίδι του με τον Antonio Voljavec, κερδίζοντας με 5-7, 6-3, 4-1 τον Κροάτη, που και εκείνος εγκατέλειψε λίγο πριν το τέλος του ματς.

Στο διπλό, οι Γκλαβάς και Σπύρου κέρδισαν άνευ αγώνα τους Markovina και Voljavec, που δεν κατέβηκαν στο ματς.

Η Ελλάδα έκανε ένα πολύ καλό τουρνουά στο Latiano. Στον πρώτο αγώνα της για την πρόκριση στα ημιτελικά του τουρνουά, ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από την Πολωνία με 2-1 και στάθηκε και άτυχη, καθώς ο Ανδρέας Λοϊζάς είχε έναν τραυματισμό και εγκατέλειψε τον αγώνα του, ενώ δεν συνέχισε στο υπόλοιπο τουρνουά.

Παρόλα αυτά η Ελλάδα κατάφερε να βγει 1η στο consolation ταμπλό και 5η συνολικά στο τουρνουά, κερδίζοντας πρώτα τη Βόρεια Μακεδονία με 2-1 και έπειτα την Κροατία με 3-0.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots