Τρεις Ελληνίδες πρωταθλήτριες στα Τίρανα

 
Τρεις Ελληνίδες πρωταθλήτριες στα Τίρανα
Ελένη Χατζηαβραάμ
tn team Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2022 - 21:01

H Ελένη Χατζηαβραάμ αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο διεθνές τουρνουά U14 της Tennis Europe που φιλοξενείται στα Τίρανα της Αλβανίας. Τη 2η θέση πήρε η Δέσποινα Κοσκινά, η οποία κατέκτησε τον τίτλο στο διπλό, μαζί με την Αντωνία Κούσιου.

Σε ελληνικά χέρια πήγαν και οι δυο τίτλοι των ταμπλό των κοριτσιών στο Albania Open, το τουρνουά της Tennis Europe 3ης κατηγορίας U14 που φιλοξενήθηκε στα γήπεδα του National Sport Park.

Στον τελικό του μονού νικήτρια αναδείχθηκε η Ελένη Χατζηαβραάμ, η οποία επικράτησε σε ένα κλειστό παιχνίδι της Δέσποινας Κοσκινά με 6-2, 7-6 (4).

Αυτός ήταν ο 1ος τίτλος σε τουρνουά της Tennis Europe στα μονά για την αθλήτρια του Α.Ο.Α. Πρωταθλ. Καβάλας, Νο.3 στην κατάταξη της χώρας μας στα 14άρια και Νο.188 στην κατάταξη της Ευρώπης. Στα διπλά έχει κατακτήσει 9 τίτλους, 7 από αυτούς στη φετινή σεζόν!

Στον τελικό του διπλού, η φιναλίστ Δέσποινα Κοσκινά και η Αντωνία Κούσιου, κέρδισαν τις Κατερίνα Ουσταμπασίδου και Αιμιλία Πάντου με 6-0, 6-1.

Για την Κοσκινά, αθλήτρια του Ο.Α. Γλυφάδας και Νο.2 στην κατάταξη της Ελλάδας στα 14άρια, αυτός ήταν ο 3ος τίτλος σε επίπεδο Tennis Europe, μετά από τους δυο τίτλους που κέρδισε την προηγούμενη εβδομάδα στο τουρνουά της Αθήνας.

Στα διπλά ήταν πρωταθλήτρια ξανά μαζί με την Κούσιου, αθλήτρια του Γ.Ο. Περιστερίου Παλάσκας, η οποία κέρδισε σήμερα τον 2ο τίτλο της σε διοργάνωση της Tennis Europe.

Πολλές ήταν οι ελληνικές συμμετοχές αυτή την εβδομάδα στο τουρνουά των Τιράνων. Η Ουσταμπασίδου, εκτός από φιναλίστ στο διπλό έφτασε μέχρι τα ημιτελικά στο μονό, ενώ μέχρι τα προημιτελικά έφτασε η Πάντου. Μέχρι τα ημιτελικά στο διπλό έφτασε η Ευαγγελία Αντωνιάδη.

Στα αγόρια την καλύτερη πορεία στα μονά πραγματοποίησε ο Δημήτρης Μελισσόγλου, ο οποίος έφτασε μέχρι τα ημιτελικά. Ο Έκτορας Τσατσάκης έφτασε μέχρι τα ημιτελικά στο διπλό, ενώ στα μονά ολοκλήρωσε την παρουσία του στα προημιτελικά.

Στα προημιτελικά έπαιξε και ο Θανάσης Ζαβουργιανός, ενώ στον 2ο γύρο ολοκλήρωσαν τις προσπάθειές τους οι Ιάσονας Ροβάς και Μαρίνος Καρνιάτης και στον 1ο γύρο οι Γεράσιμος Αρβανιτάκης και Ραφαήλ Αντώνης Γακόπουλος.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots