4άδα Μεσσής και Σακκάς στη Λευκωσία

 
Ανδρέας Μεσσής
Ανδρέας Μεσσής
tn team Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2022 - 19:45

Ο Ανδρέας Μεσσής και ο Γιάννης Σακκάς μπήκαν αμφότεροι σήμερα στους ημιτελικούς του Eleon Tennis Club G3 στη Λευκωσία, ενώ ο Μεσσής και ο Μιχαήλ Άγγελος Μπαμπινιώτης προκρίθηκαν και στα ημιτελικά του διπλού. Μέχρι τα προημιτελικά η Μυρτώ Πρωιμάκη, στη Λευκωσία αγωνίστηκαν και οι Αιμιλία Πάντου και Ευσταθία Βογιατζάκη.

Τρεις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις μετρούν στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα U16 3ης κατηγορίας της Tennis Europe που φιλοξενείται αυτή την εβδομάδα στο Eleon Tennis Club της Λευκωσίας, εξασφαλίζοντας αμφότεροι την παρουσία τους στους αυριανούς ημιτελικούς.

Ο Μεσσής, ο οποίος είναι στο Νο.2 του ταμπλό, κέρδισε στην πρεμιέρα του τον Κύπριο Παναγιώτη Πυρίσιη με 6-0, 6-0, ενώ στον 2ο γύρο απέκλεισε τον επίσης Κύπριο David Yalanuzyan, με 6-2, 6-2. Σήμερα, κέρδισε για την προημιτελική φάση τον Βούλγαρο Mihail Vrabevski, με 6-1, 6-4.

Ο Σακκάς, Νο.6 στο ταμπλό, είχε κερδίσει στον 1ο γύρο τον Σωκράτη Νεοκλέους από την Κύπρο με 3-6, 6-2, 6-3, ενώ στον 2ο γύρο απέκλεισε τον Ιωακείμ Κεφάλα με 6-4, 6-2. Σήμερα αντιμετώπισε έναν ακόμα αθλητή από την Κύπρο, τον Ανδρέα Παπαδόπουλο, τον οποίο κέρδισε με 6-1, 6-4.

Στη φάση των "16" ολοκλήρωσε την προσπάθειά του ο Μιχαήλ Άγγελος Μπαμπινιώτης, ο οποίος είχε κερδίσει στον 1ο γύρο τον Κύπριο Νικήτα Χωραττά με 6-1, 6-0, αλλά στη συνέχεια ηττήθηκε από τον Ούγγρο Botond Nagy, Νο.5 στο ταμπλό, με 6-4, 3-6, 6-3.

Στα κορίτσια, σήμερα ολοκλήρωσε την πορεία της στα προημιτελικά η Μυρτώ Πρωιμάκη, Νο.6 στο ταμπλό, η οποία γνώρισε την ήττα από την Κύπρια Νίνα Ανδρονίκου, Νο.2 στο ταμπλό, με 6-4, 6-1. Η Μυρτώ είχε κερδίσει την Κύπρια Αναστασία Ευθυμίου με 6-0, 6-2 και την Ρουμάνα Andreea Diana Popa με 2-6, 6-1, 6-1, για να προκριθεί στις "8" καλύτερες.

Στον 1ο γύρο ολοκλήρωσαν τις προσπάθειές τους οι Αιμιλία Πάντου και Ευσταθία Βογιατζάκη. Η Πάντου ηττήθηκε από την Κύπρια Εβελίνα Αναστάση, Νο.8 στο ταμπλό, με 6-1, 6-0, ενώ η Βογιατζάκη γνώρισε την ήττα από την Κύπρια Eva Panova, Νο.5 στο ταμπλό, με 6-2, 6-1.

Στα διπλά, ο Κύπριος Αχιλλέας Μακρής και ο Ανδρέας Μεσσής κέρδισαν τους Αλέξανδρο Λαζάρου από την Κύπρο και Samuel Trojan από τη Σλοβακία με 6-2, 7-5, για να προκριθούν στα ημιτελικά. Στα ημιτελικά ακόμα ένα ελληνοκυπριακό ζευγάρι, με τους Μπαμπινιώτη και Νικήτα Σκλεαρένκο να κερδίζουν τους Σωκράτη Νεοκλέους και Παναγιώτη Πυρίσιη με 6-4, 6-0.

Στο διπλό των κοριτσιών, στα προημιτελικά ηττήθηκαν σήμερα έπειτα από ένα πολύ κλειστό ματς οι Αιμιλία Πάντου και Μυρτώ Πρωιμάκη, από τις Κύπριες Maria Kovacevic και Elcin Ozbilen, με 7-5, 4-6, 11-9.

Αύριο θα συνεχιστεί το χωμάτινο τουρνουά της Λευκωσίας με τους ημιτελικούς, όπου θα υπάρξει τριπλή ελληνική εκπροσώπηση. Στα μονά, ο Σακκάς θα αντιμετωπίσει τον Konor Baleja από την Ουγγαρία, ενώ ο Μεσσής θα παίξει με έναν άλλον Ούγγρο, τον Botond Nagy. Στα διπλά, Μεσσής και Μακρής θα αντιμετωπίσουν τους Κύπριους Κωνσταντίνο Μεγάλεμο και Παύλο Τρύφωνος, ενώ οι Μπαμπινιώτης και Σκλεαρένκο θα αντιμετωπίσουν τους Baleja και Nagy.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots