Double για τον Μεσσή στη Λευκωσία

 
Double για τον Μεσσή στη Λευκωσία
tn team Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2022 - 14:10

Ο Ανδρέας Μεσσής κέρδισε και τα δυο ταμπλό στο διεθνές τουρνουά της Tennis Europe που φιλοξενήθηκε στην Λευκωσία, ολοκληρώνοντας την εντυπωσιακή εβδομάδα του με νίκη επί του Νο.15 των αγοριών στα 14άρια στην Ευρώπη, Yannick Theodor Alexandrescou.

Ένα πολύ καλό τουρνουά πραγματοποίησε ο Ανδρέας Μεσσής, που κέρδισε και τους 9 αγώνες που έδωσε σε μονά και διπλά, στα χωμάτινα γήπεδα του Ο.Α. Λευκωσίας, για το τουρνουά της Tennis Europe στα 16άρια 3ης κατηγορίας. 

Ο 14χρονος αθλητής του Ο.Α. Φοίβος Λάρισας, Νο.3 στο ταμπλό και Νο.25 στα 14άρια στην Ευρώπη (Νο.106 στα 16άρια), ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο τουρνουά με μια άνετη νίκη επί του Κύπριου Μάρκου Ιακωβίδη, με 6-3, 6-1.

Στη συνέχεια απέκλεισε τον Ρουμάνο Mihnea Petru Stanciu με 6-2, 6-4, ενώ στα προημιτελικά απέκλεισε τον Κύπριο Αχιλλέα Μακρή, Νο.5 στο ταμπλό, με 6-0, 6-3. Ούτε στα ημιτελικά έχασε σετ, κερδίζοντας τον Δανό Sebastian Kjoelbye, Νο.7 στο ταμπλό, με 6-1, 6-3.

Στον τελικό αντιμετώπισε το Σάββατο τον κορυφαίο του ταμπλο και Νο.15 στα 14άρια στην Ευρώπη, Yannick Theodor Alexandrescou. Ο Ρουμάνος αθλητής, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.73 στα 16άρια στην Ευρώπη, υποχρέωσε τον Μεσσή στην πρώτη του απώλεια σετ, αλλά ο Έλληνας παίκτης πανηγύρισε τελευταίος, παίρνοντας τη νίκη με 6-2, 2-6, 6-4.

Στο διπλό Μεσσής και Alexandrescou ένωσαν τις δυνάμεις τους και δεν έχασαν ούτε σετ όλη την εβδομάδα. Στον 1ο γύρο απέκλεισαν τους Κύπριους Ανδρέα Παπαδόπουλο και Ανδρέα Τιμίνη, με 6-3, 6-3.

Στη συνέχεια έβγαλαν εκτός του Stanciu και Lukas Tzimas με 6-3, 6-4, ενώ στα ημιτελικά κέρδισαν τους Ούγγρους Konor Baleja και Botond Nagy, Νο.3 στο ταμπλό, με 6-4, 6-1. Σχετικά εύκολα έφτασαν στη νίκη και στον τελικό, όπου αντιμετώπισαν τους Κύπριους Μάριο Πραστίτη και Νικήτα Σκλεαρένκο, Νο.2 στο ταμπλό, επικρατώντας με 6-1, 6-4.

Με τους δυο τίτλους στην κυπριακή πρωτεύουσα, ο Μεσσής έφτασε τους 9 τίτλους σε διοργανώσεις της Tennis Europe στην καριέρα του (5 στα μονά και 4 στα διπλά), ενώ για φέτος έφτασε τους 7 τίτλους: είχε κερδίσει στα 14άρια στο Ηράκλειο της Κρήτης (μονά και διπλά), στα 14άρια στη Βουδαπέστη (μονά), στα 16άρια στο Καβάνταρτσι (διπλά) και στα 16άρια στο Rutesheim/Renningen (διπλά).

Στη Λευκωσία είχαμε πολλές ελληνικές συμετοχές, με τη Μυρτώ Πρωιμάκη και τον Μιχαήλ Άγγελο Μπαμπινιώτη να φτάνουν μέχρι τη 16άδα στα μονά, ενώ ο Μπαμπινιώτης ήταν επίσης ημιφιναλίστ στα διπλά. Στο κυρίως ταμπλό των κοριτσιών αγωνίστηκε και η Ευσταθία Βογιατζάκη.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots