Πρωταθλητές Λοϊζάς και Πουρναρόπουλος στο Βελιγράδι

 
Πρωταθλητές Λοϊζάς και Πουρναρόπουλος στο Βελιγράδι
tn team Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2023 - 20:41

Ο Ανδρέας Λοϊζάς και ο Στέφανος Πουρναρόπουλος κατέκτησαν τον τίτλο στο διεθνές πρωτάθλημα της ITF που φιλοξενήθηκε στο Βελιγράδι, κερδίζοντας σε έναν ελληνικό τελικό τους Νικόλα Χατζηαβραάμ και Ανάργυρο Παναγιώτου.

Ο Λοϊζάς και ο Πουρναρόπουλος κέρδισαν στον σημερινό τελικό τους Χατζηαβραάμ και Παναγιώτου με 3-6, 6-3, 10-7, για να κατακτήσουν τον τίτλο στο τουρνουά της κατηγορίας J60 της ITF (πρώην J4) που φιλοξενήθηκε στο κλαμπ του Ερυθρού Αστέρα στο Βελιγράδι.

Οι Λοϊζάς και Πουρναρόπουλος, έχασαν για 1η φορά σήμερα σετ στο χωμάτινο indoor τουρνουά της Σερβίας. Στον 1ο γύρο κέρδισαν τους Σέρβους Mihailo Nikic και Mateya Stanisavljevic με 6-4, 6-4, στα προημιτελικά επικράτησαν του Ρώσου Ivan Fomin και του Σέρβου Nikola Lulic με 6-1, 6-2, ενώ στα ημιτελικά απέκλεισαν τους Μαυροβούνιους Simon Knezevic και Milan Ristov, Νο.2 στο ταμπλό, με 6-1, 7-6 (0).

Αυτός ήταν ο 3ος τίτλος σε διοργάνωση της ITF για τον Πουρναρόπουλο, που είχε κερδίσει 2 ακόμα τίτλους στα διπλά το 2022, στο J5 των Τιράνων και στο J4 της Πέγια, μαζί με τον Άγγελο Αυγέρη.

Για τον Λοϊζά ήταν ο 2ος τίτλος σε διοργάνωση της ITF, καθώς την περσινή σεζόν είχε κερίσει το J5 της Μυτιλήνης στα διπλά, μαζί με τον Νίκο Μπακιρτζή.

Στα μονά στη διοργάνωση του Βελιγραδίου, Παναγιώτου και Λοϊζάς έφτασαν μέχρι τη φάση των "16". Ο Παναγιώτου κέρδισε στον 1ο γύρο τον Σέρβο Nemanja Stokanovic με 6-2, 6-3, αλλά ηττήθηκε στη συνέχεια από τον Κροάτη Antonio Voljavec, Νο.6 στο ταμπλό, με 6-2, 7-5.

Ο Λοϊζάς κέρδισε στην πρεμιέρα του τον προερχόμενο από τα προκριματικά, Σέρβο, Mihailo Nikic, με 6-2, 6-2, όμως ηττήθηκε και εκείνος στη φάση των "16" μετά από ένα πολύ κλειστό ματς με τον Σέρβο Marko Nikolic, με 7-6 (5), 6-4.

Ο Πουρναρόπουλος γνώρισε την ήττα στον 1ο γύρο από τον Σέρβο Aleksa Smiljanic με 6-4, 6-4, ενώ στα προκριματικά αγωνίστηκε ο Χατζηαβραάμ, που κέρδισε στον 1ο γύρο τον Σέρβο Marko Savija με 7-6 (3), 7-5, αλλά στον 2ο γύρο ηττήθηκε από τον Mihailo Nikic με 7-6 (5), 1-6, 10-5.

Στο ίδιο τουρνουά είχαμε μεγάλη ελληνική εκπροσώπηση και στο ταμπλό των κοριτσιών, με την Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου να κατακτά τον τίτλο στο διπλό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots