Τίτλος για την Παναγιωτίδου στο Βελιγράδι

 
Τίτλος για την Παναγιωτίδου στο Βελιγράδι
tn team Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2023 - 20:21

Η Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου κατέκτησε τον τίτλο στο διπλό της διεθνούς διοργάνωσης του Βελιγραδίου, της J60 κατηγορίας της ITF (πρώην J4).

Η Παναγιωτίδου συνεργάτηκε με την Τουρκάλα Ceylin Ipek, για να κερδίσουν σήμερα στον τελικό τη Βόσνια Lana Petkovic και τη Σέρβα Aleksandra Stevanovic με 6-3, 6-4, κατακτώντας τον τίτλο.

Αυτός ήταν ο 2ος τίτλος σε διοργάνωση της ITF για την 15χρονη Ελληνίδα τενίστρια, που είχε κατακτήσει και το J5 στα Τίρανα το 2022, με συμπαίκτρια και πάλι την Ipek.

Αυτή την εβδομάδα Παναγιωτίδου και Ipek κέρδισαν τις Σέρβες Teodora Milic και Maja Miscevic με 7-6 (4), 6-4 στον 1ο γύρο, στη συνέχεια απέκλεισαν για τα προημιτελικά τη Βόσνια Emina Lagarija και τη Σέρβα Masa Tanaskovic με 1-6, 6-1, 10-7, ενώ σε ακόμα ένα κλειστό ματς για τα ημιτελικά, επικράτησαν των Ιταλίδων Galatea Ferro και Sveva Zerpelloni, με 6-4, 3-6, 10-5.

Καλή πορεία στο Data Driven Lab Open, όπως ονομάζεται το χωμάτινο τουρνουά της J60 κατηγορίας της ITF που φιλοξενήθηκε στο κλαμπ του Ερυθρού Αστέρα στο Βελιγράδι, αγωνίστηκαν και οι Τατιάνα Έλενα Γητοπούλου και Μαρίζα Τσιρώνη, που έφτασαν μέχρι τα ημιτελικά στα διπλά. 

Στα μονά, η Παναγιωτίδου έφτασε μέχρι τα προημιτελικά, κερδίζοντας τις Σέρβες Gala Ivanovic (6-4, 6-0) και Nina Zabrdac (6-3, 6-0). Στην 8άδα ηττήθηκε από μια άλλη Σέρβα, την Dusica Popovski, με 6-2, 6-4.

Η Τσιρώνη έφτασε μέχρι τη φάση των "16", κερδίζοντας τη Σέρβα Anastasija Arsic με 3-6, 6-4, 6-3. Στον 2ο γύρο ηττήθηκε από μια άλλη Σέρβα, την Sasa Sakura Stula, No.8 στο ταμπλό, με 4-6, 6-3, 6-0.

Στο ταμπλό των προκριματικών αγωνίστηκε η Γητοπούλου, ενώ στα προκριματικά έπαιξαν και η Καλομοίρα Ράλλη και η Μαρία Ματσουκατίδη.

Τέλος, μεγάλη ελληνική εκπροσώπηση στο τουρνουά του Βελιγραδίου υπήρξε και στα αγόρια, με τους Ανδρέα Λοϊζά και Στέφανο Πουρναρόπουλο να κατακτούν τον τίτλο στο διπλό, παίζοντας στον τελικό ενάντια στους Νικόλα Χατζηαβραάμ και Ανάργυρο Παναγιώτου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots