Προελαύνουν Μεσσής, Καλάνοφ και Πρωιμάκη στη Λάρνακα

 
Ανδρέας Μεσσής
Ανδρέας Μεσσής
tn team Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023 - 21:11

Ο Ανδρέας Μεσσής, ο Ηρακλής Καλάνοφ και η Μυρτώ Πρωιμάκη προκρίθηκαν στα ημιτελικά της διεθνούς διοργάνωσης στα 16άρια της Tennis Europe που φιλοξενείται στο Larnaca Tennis Club της Λάρνακας.

Ο Ανδρέας Μεσσής κέρδισε τον Κύπριο Ανδρέα Παπαδόπουλο με 6-3, 6-2 και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του τουρνουά της 3ης κατηγορίας U16 της Tennis Europe που διεξάγεται στη Λάρνακα.

Εκεί θα βρίσκεται και ο Ηρακλής Καλάνοφ, που κέρδισε έναν άλλον Κύπριο αθλητή, τον Μάριο Πραστίτη, με 6-7, 6-1, 6-1.

Στα προημιτελικά ολοκλήρωσε την παρουσία του ο Κωνσταντίνος Μπουκουβάλας, ο οποίος ηττήθηκε από τον Κύπριο Αχιλλέα Μακρή, με 6-7, 6-3, 6-2.

Εκτός από τα ημιτελικά στα μονά, Μεσσής και Καλάνοφ προκρίθηκαν και στα ημιτελικά του διπλού. Ο Καλάνοφ και ο Μακρής κέρδισαν τον Γεωργιανό Giorgi Gvardzelashvili και τον Ρουμάνο Mihai Neacsu με 6-2, 6-1, ενώ οι Μεσσής και Πραστίτης επικράτησαν του Αλέκου Τίμινη και του Έκτορα Τσατσάκη με 6-3, 6-4.

Στα κορίτσια, η Μυρτώ Πρωιμάκη προκρίθηκε σε δυο ημιτελικούς, συνεχίζοντας την πολύ καλή της πορεία. Στα μονά κέρδισε τη Βρετανίδα Isabella Angela Relton με 6-2, 7-5, ενώ στα διπλά, όπου παίζει μαζί με την αδερφή της, Ευαγγελία Πρωιμάκη, απέκλεισε την Μολδαβή Daria Bugaenco και την Κύπρια Maria Kovacevic, με 7-5, 6-4.

Στα προημιτελικά του διπλού κοριτσιών ολοκλήρωσαν σήμερα την προσπάθειά τους οι Μαρία Ηλιοπούλου και Χρυσούλα Παρασκευοπούλου, που ηττήθηκαν από τις Σέρβες Stela Dzimovic και Lana Petkovic, Νο.1 στο ταμπλό, με 6-3, 6-2. Η Αιμιλία Πάντου ηττήθηκε επίσης στα προημιτελικά του διπλού σήμερα, μαζί με τη Θέα Γρηγορίου από την Κύπρο, από τις Νο.2 στο ταμπλό, Eva Iurina και Thea Marcu, με 6-3, 6-0.

Αύριο, για την ημιτελική φάση των μονών, ο Καλάνοφ θα παίξει με τον Σλοβένο Lasse Zajc Gajsek, ο Μεσσής με τον Μακρή, ενώ η Πρωιμάκη με την κορυφαία του ταμπλό, Lana Petkovic.

Στα διπλά, οι αδερφές Πρωιμάκη θα αντιμετωπίσουν τις Dzimovic και Petkovic, ο Καλάνοφ και ο Μακρής θα παίξουν κόντρα στους Filip Martinovic και Στέφανο Μαυρομιχάλη, ενώ οι Μεσσής και Πραστίτης θα αναμετρηθούν με τους Μάρκο Ιακωνίδη και Pavel Litvak, για μια θέση στους τελικούς.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots