Για 2 τίτλους ο Πουρναρόπουλος στην Καταλονία

 
Στέφανος Πουρναρόπουλος
Στέφανος Πουρναρόπουλος
tn team Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023 - 20:33

Ο Στέφανος Πουρναρόπουλος συνεχίζει τις πολύ καλές εμφανίσεις στην Καταλονία και διεκδικεί δυο τίτλους αυτή την εβδομάδα στο El Prat, έχοντας προκριθεί στον τελικό του διπλού και στα ημιτελικά του μονού.

Αφού πήρε μια πολύ δύσκολη νίκη, μαζί με τον Ουκρανό συμπαίκτη του Dmytro Vterkovskyi, με τον οποίο βρίσκονται στο Νο.1 του ταμπλό, απέναντι στον Πορτογάλο Gustavo Oliveira και στον Κινέζο Xin Zhou (Νο.4 στο ταμπλό), με 4-6, 6-1, 10-7, ο Στέφανος Πουρναρόπουλος πήρε την πρόκριση για τον τελικό του διπλού στο Emilio Sanchez Academy Youth Cup U16.

Πρόκειται για διοργάνωση της 2ης κατηγορίας στα 16άρια της Tennis Europe, που φιλοξενείται στα χωμάτινα courts της Emilio Sanchez Academy, στο El Prat De Llobregat, κοντά στη Βαρκελώνη.

Σήμερα, οι Πουρναρόπουλος και Vterkovskyi έχασαν για 1η φορά σετ στην εβδομάδα, αφού στον 1ο γύρο είχαν αποκλείσει τους Ισπανούς Iker Callone Santo και Pol Puig Montiel με 7-5, 6-2, ενώ στα προημιτελικά κέρδισαν τους Τσέχους Jan Zavadil και Vaclav Zavadil με 6-1, 6-1.

Αύριο, θα αντιμετωπίσουν για τον τελικό τον Πολωνό Jan Kluczynski και τον Βραζιλιάνο Gabriel Nogueira.

Ο Πουρναρόπουλος θα διεκδικήσει τον 3ο διαδοχικό τίτλο του σε διοργάνωση της Tennis Europe, αφού την προηγούμενη εβδομάδα ήταν πρωταθλητής στο τουρνουά της 1ης κατηγορίας U16 του Club Tennis Torello, μαζί με τον Γιάννη Σακκά, ενώ πριν πάει στην Καταλονία είχε κατακτήσει και τον τίτλο στο τουρνουά της 3ης κατηγορίας U16 της Les Raquettes Tennis Academy στη Θεσσαλονίκη, μαζί με τον Άλκη Μιχαλακόπουλο.

Παράλληλα, ο 16χρονος αθλητής του Ο.Α. Θεσσαλονίκης, Νο.1 στα 16άρια στην Ελλάδα και Νο.6 στα 18άρια, διεκδικεί και τον τίτλο στα μονά αυτή την εβδομάδα, αφού προκρίθηκε ήδη στα ημιτελικά.

Στο σημερινό του παιχνίδι ο Στέφανος, Νο.1 στο ταμπλό του μονού, κέρδισε τον Γάλλο Dylan Guegan με 7-5, 6-2.

Ακόμα δεν έχει χάσει σετ στο τουρνουά ο Έλληνας τενίστας, που είχε κερδίσει στον 1ο γύρο τον Ισπανό Pol Puig Montiel με 6-4, 7-6 (3) και τον Κενυάτη Zayyan Virani στον 2ο γύρο, με 6-4, 6-1.

Αύριο, για την ημιτελική φάση, θα αντιμετωπίσει τον συμπαίκτη του, Dmytro Vterkovskyi, που βρίσκεται στο Νο.3 του ταμπλό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots