Στους τελικούς της Λεμεσού Καλάνοβ, Ευαγγελία και Μυρτώ Πρωιμάκη

 
Στους τελικούς της Λεμεσού Καλάνοβ, Ευαγγελία και Μυρτώ Πρωιμάκη
tn team Πέμπτη, 13 Απριλίου 2023 - 19:30

Ο Ηρακλής Καλάνοβ κέρδισε τον Γιώργο Μίταλα με 2-1 σετ και θα διεκδικήσει αύριο τον τίτλο στο μονό της διεθνούς διοργάνωσης της Tennis Europe, που διεξάγεται στο Premier Tennis Club της Λεμεσού. Στα διπλά των κοριτσιών, προκρίθηκαν στον τελικό οι Ευαγγελία και Μυρτώ Πρωιμάκη.

Τριπλή ελληνική εκπροσώπηση θα έχουμε στους αυριανούς τελικούς του TE U16 G3 Premier Tennis Club, το τουρνουά της 3ης κατηγορίας στα 16άρια της Tennis Europe που φιλοξενείται στα χωμάτινα γήπεδα του Premier Tennis Club στη Λεμεσό.

Στα ημιτελικά του μονού αγοριών, ο Ηρακλής Καλάνοβ επικράτησε του Γιώργου Μίταλα με 6-3, 0-6, 6-2 και πήρε την πρόκριση για τον τελικό, όπου αύριο θα διεκδικήσει τον τίτλο απέναντι στον Κύπριο Κωνσταντίνο Μεγάλεμο.

Εκτός από τους Καλάνοβ και Μίταλα, που είχαν πολύ καλές πορείες και κέρδισαν 3 αγώνες χωρίς να απωλέσουν σετ πριν τη σημερινή τους αναμέτρηση (ο Μίταλας μάλιστα κέρδισε και 2 επιπλέον αγώνες στα προκριματικά), στη Λεμεσό έπαιξε και ο Έκτορας Τσατσάκης, που έφτασε μέχρι τον 2ο γύρο, αλλά και ο Νικόλας Ζάχος, που αποκλείστηκε στον 1ο γύρο από τον φιναλίστ Μεγάλεμο.

Στο διπλο των κοριτσιών, στον τελικό προκρίθηκαν οι αδερφές Πρωιμάκη, Ευαγγελία και Μυρτώ, που κέρδισαν τις κορυφαίες του ταμπλό, Katsiaryna Dubik και Eva Panova, σε έναν συναρπαστικό ημιτελικό, με 6-4, 3-6, 11-9.

Στον άλλον ημιτελικό αγωνίστηκαν οι Στελίνα Νούτσου και Αιμιλία Πάντου, που ηττήθηκαν στις λεπτομέρειες από τις Iulia Maria Buculei και Aleksandra Rozkalne, Νο.2 στο ταμπλό, με 7-5, 3-6, 10-6.

Στα μονά των κοριτσιών, η Μυρτώ Πρωιμάκη πέτυχε 2 νίκες και έφτασε μέχρι τα προημιτελικά, όπου ηττήθηκε από την κορυφαία του ταμπλό, την Κύπρια Νίνα Ανδρόνικου, σε ένα κλειστό ματς, με 6-3, 3-6, 6-2.

Στα προημιτελικά έφτασε και η Ελένη Χατζηαβραάμ, που ηττήθηκε χθες από τη Ρουμάνα Anastasia Preda, ενώ στον 2ο γύρο ολοκλήρωσε την προσπάθειά της η Στελίνα Νούτσου και στον 1ο γύρο οι Ευαγγελία Πρωιμάκη και Αιμιλία Πάντου. Στα προκριματικά των κοριτσιών είχαμε μια ακόμα ελληνική συμμετοχή, αυτής της Βασιλικής Κορωνάκη, που δεν κατάφερε να μπει στο κυρίως ταμπλό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots