Ημιφιναλίστ στα Τίρανα Σιδεράκος και Γακόπουλος

 
Ημιφιναλίστ στα Τίρανα Σιδεράκος και Γακόπουλος
tn team Παρασκευή, 14 Απριλίου 2023 - 10:35

Μια πολύ καλή πορεία μέχρι τα ημιτελικά του διεθνούς τουρνουά της Tennis Europe που φιλοξενείται στα Τίρανα πραγματοποίησαν οι Ραφαήλ Γακόπουλος και Θησέας Σιδεράκος στο διπλό, ενώ μέχρι τα προημιτελικά έφτασαν στο μονό οι Γακόπουλος και Αλέξανδρος Αυγέρης.

Πολύ καλές παρουσίες είχαμε από τους Έλληνες αθλητές που εκπροσώπησαν τα χρώματα της πατρίδας μας αυτή την εβδομάδα στα Τίρανα της Αλβανίας και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στα 14άρια της Tennis Europe (Category 3), στα σκληρά γήπεδα του National Sport Park.

Στο διπλό, έφτασαν μέχρι τα ημιτελικά οι Ραφαήλ Γακόπουλος και Θησέας Σιδεράκος, που κέρδισαν στον 1ο γύρο τους Denis Gaba και Michael Gooshchin με 6-2, 6-1, ενώ στα προημιτελικά απέκλεισαν τους Luka Lukovac και Matej Popov, Νο.3 στο ταμπλό, με 6-4, 6-2.

Έκαναν πολύ καλό παιχνίδι και στα ημιτελικά, αλλά ηττήθηκαν από τους Ιταλούς Edoardo Gallo και Marco Meacci με 6-4, 7-5. Στο 2ο σετ οι δυο Έλληνες τενίστες είχαν προηγηθεί με 4-3 και με 5-4 και ήταν γενικά πολύ κοντά στο να στείλουν το ματς σε super tie-break.

Στα μονά ο Γακόπουλος και ο Αλέξανδρος Αυγέρης έφτασαν μέχρι τα προημιτελικά, πετυχαίνοντας από δυο νίκες στο κυρίως ταμπλό.

Ο Γακόπουλος ξεκίνησε από τα προκριματικά, όπου κέρδισε τον Ιταλό Riccardo Bogdan Pastrav με 4-6, 6-3, 10-3. Στη συνέχεια ξεπέρασε στο κυρίως ταμπλό τα εμπόδια του Βούλγαρου Aleksanar Konstantinov με 7-5, 6-2 και του Σκοπιανού Matej Popov (No.3 ταμπλό) με 6-1, 6-4, πριν ηττηθεί στην 8άδα από τον Σλοβάκο Jozef Karas, No.5 στο ταμπλό, με 6-3, 6-2.

Ο Αυγέρης με τη σειρά του κέρδισε δυο πολύ δύσκολα ματς, στον 1ο γύρο με τον Πολωνό Mateusz Kas με 7-5, 7-5 και στον 2ο γύρο απέναντι στον Tsikhan Koran, No.7 στο ταμπλό, με 4-6, 6-0, 7-5. Στα προημιτελικά, γνώρισε την ήττα από τον Ιταλό Luca La Palombara, με 7-5, 6-3.

Ο Στέφανος Ρούσσος, που ήταν στο Νο.4 του ταμπλό, κέρδισε στην πρεμιέρα του τον Δανό Nicholai H. Petersen με 6-2, 6-1, στη φάση των "16" όμως ηττήθηκε από τον Ιταλό Mattia Logrippo με 6-4, 7-5.

Πολύ καλή παρουσία και από τον Σιδεράκο, που κέρδισε πρώτα το Νο.2 των προκριματικών, Gorjan Vukikjevikj, με 6-1, 6-4, για να μπει στο κυρίως ταμπλό. Στον 1ο γύρο αντιμετώπισε τον Ιταλό Marco Meacci, No.1 στο ταμπλό και Νο.101 σε όλη την Ευρώπη στα 14άρια, από τον οποίο ηττήθηκε με 6-2, 6-1.

Από τα προκριματικά ξεκίνησε και ο Θανάσης Ζαβουργιανός, που κέρδισε εκεί τον Γάλλο Eliot Fellmann με 6-2, 6-4. Στον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό ο Ζαβουργιανός ηττήθηκε από τον Τούρκο Mert Efe Zaim, No.2 στο ταμπλό, με 6-2, 6-3.

Ο Βασίλης Λυκουρέσης κέρδισε στα προκριματικά τον Rei Dakoli με 6-3, 6-1 και ηττήθηκε από τον Gustaw Chudzikiewicz με 6-0, 6-1, μπήκε όμως και αυτός στο κυρίως ταμπλό ως lucky loser. Εκεί ηττήθηκε από τον Edoardo Gallo με 6-2, 6-1.

Τέλος, ο Μαρίνος Καρνιάτης έπαιξε απευθείας στο κυρίως ταμπλό, αλλά μετά από ένα πολύ κλειστό ματς με τον Ουκρανό German Kravchenko, γνώρισε την ήττα με 1-6, 7-6 (4), 6-3. Στα προκριματικά είχαμε και τη συμμετοχή του Κωνσταντίνου Καλπαξίδη, που ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από τον Καναδό Andrei Kitchoukov με 6-1, 5-7, 10-8.

Μια ελληνική συμμετοχή είχαμε στο τουρνουά των κοριτσιών, όπου η Μαρία Ιωάννου έπαιξε στο κυρίως ταμπλό των κοριτσιών, γνωρίζοντας την ήττα από την Ιταλίδα Bianca Francesconi με 6-2, 6-2. Στα διπλά η Ιωάννου και η Ουκρανή Sofia Ziukyna είχαν ένα γεμάτο παιχνίδι με τις Ιταλίδες Francesconi και Martina Matarrese, αλλά δεν απέφυγαν την ήττα με 6-3, 7-6 (6).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots