Πρωταθλήτρια στην Άρτα η Παρασκευοπούλου (pics)

 
Πρωταθλήτρια στην Άρτα η Παρασκευοπούλου (pics)
tn team Κυριακή, 07 Μαϊος 2023 - 23:30

Η Χρυσούλα Παρασκευοπούλου κατέκτησε τον 1ο τίτλο της καριέρας της σε τουρνουά της Tennis Europe στην Άρτα. Δεύτερη θέση για την Κατερίνα Ουσταμπασίδου, που ήταν πρωταθλήτρια στα διπλά, μαζί με την Λυδία Παναγιωτίδου.


Αναλυτικά όλα τα τελικά αποτελέσματα και φωτογραφικό υλικό από το Arta Cup

Η Χρυσούλα Παρασκευοπούλου αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο Arta Cup στα γήπεδα του Ο.Α. Άρτας, μετά και τη νίκη της στον σημερινό τελικό επί της κορυφαίας του ταμπλό, Κατερίνας Ουσταμπασίδου, με 6-4, 1-6, 10-8, έπειτα από ένα πολύ ωραίο παιχνίδι.

Αυτός ήταν ο 1ος τίτλος για την Παρασκευοπούλου σε Tennis Europe διοργάνωση, με την αθλήτρια του Ο.Α. Κουφαλίων, Νο.2 στο ταμπλό και Νο.5 στα 14άρια στην Ελλάδα, να μην χάνει κανένα σετ στην πορεία της μέχρι τον τελικό.

Στον 1ο γύρο είχε αποκλείσει τη Βρετανίδα Lisa Bolton με 6-4, 6-2, ενώ στη συνέχεια κέρδισε τη Δήμητρα Αλκμήνη Παπαβασιλείου με 6-3, 6-2. Στα προημιτελικά επικράτησε της Ρουμάνας Jasmine Maria Stroe, Νο.6 στο ταμπλό, με 6-2, 6-0, ενώ στα ημιτελικά κέρδισε τη Βενετία Λέκα, Νο.7 στο ταμπλό, με 6-1, 6-2.

Πολύ καλή εβδομάδα στην Άρτα είχε και η Ουσταμπασίδου, που εκτός από τη 2η θέση στο μονό, κατέκτησε και τον τίτλο στο μονό, μαζί με τη Λυδία Παναγιωτίδου.

Στον τελικό οι δυο Ελληνίδες τενίστριες, Νο.1 στο ταμπλό, κέρδισαν τις Νο.2, Παρασκευοπούλου και Μαρία Άνδρα, με 6-3, 3-6, 10-7, σε ένα επίσης συναρπαστικό ματς.

Ανήμερα τα δυο ζευγάρια του τελικού έπρεπε να παίξουν και τους ημιτελικούς τους, καθώς οι καιρικές συνθήκες πήγαν πίσω το πρόγραμμα τις προηγούμενες ημέρες.

Γενικά, ήταν μια πολύ δύσκολη εβδομάδα με πολλές βροχές και οι επιδιαιτητές και οι βοηθοί τους ήταν οι αφανείς ήρωες της διοργάνωσης, προσπαθώντας να στεγνώσουν τα γήπεδα κάθε φορά που η βροχή έκανε την εμφάνισή της. 

Γι' αυτό το λόγο άλλαξε και το φορμάτ των αγώνων, με το match tie-break να αντικαθιστά το 3ο σετ στους σημερινούς τελικούς και όχι μόνο, ώστε να μπορέσει να βγει το πρόγραμμα μετά από 3 μέρες συνεχόμενων βροχοπτώσεων.

Χρειάστηκε ακόμα η συνδρομή των γηπέδων του -πάντα φιλόξενου- Ο.Α. Φιλιππιάδας, που την Παρασκευή (05 Μαΐου) παραχώρησε τα γήπεδά του για τη διεξαγωγή των αγώνων.

Αμιγώς ελληνικό χρώμα είχαν και οι τελικοί των ταμπλό των αγοριών, με τον Άλκη Μιχαλακόπουλο να πετυχαίνει το "double". Στον τελικό του μονού ο Άλκης επικράτησε του Θανάση Ζαβουγιανού με 6-1, 6-1, ενώ στο διπλό, ο Μιχαλακόπουλος και ο Αλέξανδρος Νούλας επικράτησαν των Κύπριων Μιχάλη Γενεθλίου και Ανδρέα Μονογιού, με 6-2, 6-2.


Η Χρυσούλα Παρασκευοπούλου, 1η θέση στο μονό και 2η θέση στο διπλό


Απονομή διπλού κοριτσιών U14 (από αριστερά προς τα δεξιά: Λυδία Παναγιωτίδου, Κατερίνα Ουσταμπασίδου, Χρυσούλα Παρασκευοπούλου και Μαρία Άνδρα)


Απονομή διπλού κοριτσιών U14


Οι "αφανείς ήρωες" της διοργάνωσης, επιδιαιτητές, βοηθοί επιδιαιτητών και ο διευθυντής αγώνων

Αναλυτικά όλα τα τελικά αποτελέσματα και φωτογραφικό υλικό από το Arta Cup

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots