Πρωταθλητές στην Μπίτολα Αυγέρης και Νούλας (pics)

 
Πρωταθλητές στην Μπίτολα Αυγέρης και Νούλας (pics)
tn team Κυριακή, 04 Ιουνίου 2023 - 11:56

Ο Αλέξανδρος Αυγέρης και ο Αλέξανδρος Νούλας κατέκτησαν τον τίτλο στο διπλό της διεθνούς διοργάνωσης της Tennis Europe Bitola Open U14. Ημιφιναλίστ στο μονό ο Νούλας.

Ο Αυγέρης και ο Νούλας, Νο.3 στο ταμπλό της διοργάνωσης, κέρδισαν δυο παιχνίδια την Παρασκευή στην Μπίτολα, για να αναδειχθούν πρωταθλητές στο τουρνουά της 3ης κατηγορίας U14 της Tennis Europe.

Πρώτα έπαιξαν στον εξ αναβολής ημιτελικό με τον Γερμανό Luca Gluck και τον Πολωνό Olivier Krupa, No.1 στο ταμπλό, τους οποίους κέρδισαν με 6-4, 6-3. Στη συνέχεια έπαιξαν και τον τελικό, όπου νίκησαν τον Ιταλό Antonio Di Rubba και τον Γάλλο Luka Kirovski με 7-6 (5), 6-4.

Κανένα σετ δεν έχασαν όλη την εβδομάδα οι δυο Έλληνες αθλητές, που στα πρώτα δυο παιχνίδια τους είχαν κερδίσει τους Βούλγαρους Nikola Bozhilov και Maxim Petkov με 6-0, 6-2 και τους Σκοπιανούς Aleksandar Grujic και Gorjan Vikikjevikj, No.6 στο ταμπλό, με 6-2, 6-0.

Για τον Νούλα, που είναι στο Νο.2 της χώρας μας στα 14άρια και αγωνίζεται στον Ο.Α. Φοίβος Λάρισας, αυτός ήταν ο 4ος τίτλος σε διοργάνωση της Tennis Europe, έχοντας κερδίσει στα διπλά κι επίσης στα 14άρια το τουρνουά της Άρτας το 2023, καθώς και το τουρνουά της Καλύμνου στα 12άρια σε μονά και διπλά το 2021.

Για τον Αυγέρη, Νο.4 στην Ελλάδα στα 14άρια και αθλητή του Α.Ο.Α. Αμπελ. Μενεμένης, ήταν ο 2ος τίτλος σε επίπεδο Tennis Europe, μετά τον τίτλο στο διπλό στην Πτολεμαΐδα στα 12άρια το 2022.

Ο Νούλας ξεχώρισε και για την πορεία του στο μονό, όπου κέρδισε τον Γερμανό Rouben Babakhani με 6-2, 6-0, τον Κροάτη Luka Basar με 6-1, 6-3 και τον Vukikjevikj με 7-6 (5), 6-1, για να προκριθεί στους "4" καλύτερους.

Εκεί έδωσε μεγάλη μάχη με το Νο.1 του ταμπλό, τον Βούλγαρο Dimitar Topchiyski, πριν ηττηθεί τελικά με 4-6, 6-1, 7-5.

Από τον Topchiyski ηττήθηκε και ο Μαρίνος Καρνιάτης, που είχε επίσης πολύ καλή πορεία και έφτασε μέχρι τα προημιτελικά. Και εκείνος είχε προηγηθεί με σετ, αλλά τελικά ηττήθηκε από τον Βούλγαρο με 2-6, 6-4, 6-3.

Στο κυρίως ταμπλό της διεθνούς διοργάνωσης της Μπιτόλα αγωνίστηκαν ακόμα ο Ευθύμης Τζήμας, ο Βασίλης Περλέγκας, ο Ραφαήλ Γακόπουλος, ο Αυγέρης και ο Άγγελος Αγγελίδης. Στα κορίτσια, για την Ελλάδα συμμετείχαν οι Βικτώρια Πετρίδου, Βασιλεία Παρασκευά και Νίκη Σολάκη, καθώς και η Ελληνοβουλγάρα Έλενα Παπαδοπούλου, η οποία μάλιστα ξεχώρισε φτάνοντας ως τα ημιτελικά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots