Εθνική αγοριών U12: Ήττα από την Τουρκία και μάχη για την 5η θέση

 
Εθνική αγοριών U12: Ήττα από την Τουρκία και μάχη για την 5η θέση
tn team Σάββατο, 29 Ιουλίου 2023 - 15:22

Η Εθνική μας ομάδα στα αγόρια U12 έκανε και σήμερα μια πολύ καλή προσπάθεια, όμως ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από την οικοδέσποινα και αήττητη Τουρκία, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός τελικής φάσης στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Summer Cups, διεκδικώντας αύριο την 5η θέση.

Η ελληνική ομάδα ήταν πολύ κοντά στο να πάρει τη νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση του προκριματικού τουρνουά European Summer Cups U12 που φιλοξενείται στα Μούγλα της Τουρκίας, όμως τελικά ηττήθηκε από την Τουρκία με 2-1.

Στο πρώτο παιχνίδι της σειράς, ο Νικόλας Μπικής "άγγιξε" τη νίκη απέναντι στον Bekir Devran Esendagli, έχασε όμως την ευκαιρία να κλείσει το ματς στα 2 σετ και στη συνέχεια ηττήθηκε με 1-6, 7-5, 6-0.

Ο Ραφαήλ Παγώνης κέρδισε στη συνέχεια εύκολα τον Arda Koseoglu με 6-1, 6-0, για να κάνει το 3 στα 3 στις προσωπικές του μονομαχίες στο τουρνουά, παραμένοντας αήττητος.

Ωστόσο η ελληνική ομάδα δεν μπόρεσε να ανατρέψει τα πράγματα, αφού στο διπλό οι Τούρκοι Talha Emin Bulut και Esendagli πήραν τη νίκη απέναντι στον Παγώνη και τον Τάσο Θωμόπουλο με 6-3, 6-1, για να κάνουν το 2-1.

Η Τουρκία πέρασε 1η στον όμιλο με 3 νίκες σε ισάριθμα tie και θα παίξει αύριο με την Ισπανία. Η Ουγγαρία με 2 νίκες πήρε τη 2η θέση και θα αντιμετωπίσει αύριο την Ιταλία. Οι δυο νικήτριες ομάδες θα προκριθούν στην τελική φάση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που θα γίνει στην Ντιζόν της Γαλλίας από τις 10 έως τις 13 Αυγούστου.

Η Ελλάδα θα παίξει με τη Ρουμανία για τις θέσεις 5-6 του προκριματικού τουρνουά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots