Έκανε το πρώτο βήμα η Εθνική κοριτσιών U16

 
Έκανε το πρώτο βήμα η Εθνική κοριτσιών U16
tn team Τετάρτη, 02 Αυγούστου 2023 - 15:28

Η Εθνική μας ομάδα στα κορίτσια U16 κέρδισε την Κύπρο με 3-0 στη Ρόδο και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην τελική φάση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Η Ελλάδα, η οποία φιλοξενεί για 2η διαδοχική χρονιά το τουρνουά στα γήπεδα του ΡΟΑ στη Ρόδο, κέρδισε την Κύπρο με 3-0 και έκανε ιδανικό ξεκίνημα στο τουρνουά της Zone C για τα προκριματικά του European Summer Cups U16 των κοριτσιών.

Η Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου επικράτησε της Eva Panova με 6-3, 6-1 στο πρώτο παιχνίδι της σειράς, ενώ η Μυρτώ Πρωιμάκη "σφράγισε" την ελληνική νίκη στη συνέχεια, κερδίζοντας το δικό της μονό με τη Νίνα Ανδρονίκου, με 7-6 (8), 6-4.

Στο διπλό, που απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, η Δέσποινα Κοσκινά και η Πρωιμάκη κέρδισαν τις Maria Kovacevic και Panova με 4-2, 1-4, 10-3 και διαμόρφωσαν το τελικό 3-0.

Η ελληνική ομάδα, που βρίσκεται στη Ρόδο με τον ομοσπονδιακό προπονητή Γιώργο Παρίσση, προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του τουρνουά και θα αντιμετωπίσει τη Λετονία, που είναι στο Νο.2 του ταμπλό.

Η Λετονία, η οποία απέκλεισε τη Φινλανδία με 3-0 σήμερα, έχει στο ρόστερ της την Adelina Lachinova και την Beatrise Zeltina, δυο παίκτριες που βρίσκονται στο Νο.39 και στο Νο.40 στην Ευρώπη στα 16άρια.

Η ομάδα που θα κερδίσει αυτό το tie, θα εξασφαλίσει και ένα από τα δυο εισιτήρια για την τελική φάση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U16.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots