Πρωταθλητές Χατζηαβραάμ και Πολυχρονόπουλος στη Σκόδρα

 
Πρωταθλητές Χατζηαβραάμ και Πολυχρονόπουλος στη Σκόδρα
tn team Σάββατο, 26 Αυγούστου 2023 - 21:08

Ο Νικόλας Χατζηαβραάμ και ο Ανδρέας Πολυχρονόπουλος κατέκτησαν τον τίτλο στο διπλό του Shkodra Open, στη Σκόδρα της Αλβανίας. Ημιφιναλίστ στο μονό ο Χατζηαβραάμ.

Μια μεγάλη επιτυχία πανηγύρισαν σήμερα στη Σκόδρα οι Νικόλας Χατζηαβραάμ και Ανδρέας Πολυχρονόπουλος, οι οποίοι κέρδισαν στον τελικό του Shkodra Open τον Τσέχο Florian Kralik και τον Σλοβένο Blaz Steblaj με 6-1, 6-3, για να αναδειχθούν πρωταθλητές στη διεθνή διοργάνωση στα 18άρια, J30 κατηγορίας της ITF.

Ήταν ο 1ος τίτλος σε διοργάνωση ITF για τον Χατζηαβραάμ και ο 2ος για τον Πολυχρονόπουλο, που αυτό το καλοκαίρι κέρδισε τον 1ο του στα Ιωάννινα, επίσης στο διπλό, μαζί με τον Βλάντιμιρ Χόλμπαν.

Οι δυο Έλληνες παίκτες ξεπέρασαν αρχικά με walkover το εμπόδιο των Ιταλών Marco Bavaro και Andrea Coppola, στα προημιτελικά κέρδισαν τους Βρετανούς Will Jepson και Michael Smirnov με 6-3, 6-3, και μετά από έναν δύσκολο ημιτελικό επικράτησαν των Ιταλών Pier Gazzola και Matteo Stefanini με 4-6, 6-4, 10-6.

Ο 16χρονος Χατζηαβραάμ, αθλητής του Α.Ο.Α. Πρωταθλ. Καβάλας, ξεχώρισε και για την πορεία του στα μονά, όπου ήταν ημιφιναλίστ. Κέρδισε τον Μαυροβούνιο Skender Katana με 6-0, 6-1, τον Αμερικανό Eaden-Zack Harron με 6-1, 6-2 και τον Ιταλό Lorenzo Ghilarducci με 6-3, 6-4 για να μπει στην καλύτερη 4άδα, όπου τον σταμάτησε ο Βούλγαρος Danial Spasov, που τον κέρδισε με 6-2, 6-3.

Ο Πολυχρονόπουλος έφτασε μέχρι τους "16", χάρη στη νίκη του επί του Αλβανου Joan Sura με 6-4, 6-4. Απέναντι στον Ιταλό Alessandro Francesco Laino έπαιξε ένα σετ, το οποίο έχασε με 6-3, και έπειτα εγκατέλειψε καθώς δεν ένιωθε καλά.

Στο κυρίως ταμπλό των αγοριών αγωνίστηκαν ακόμα ο Στέργιος Αχιλλέας Παπαδόπουλος και ο Ορέστης Σίκαλος, ενώ στα κορίτσια συμμετείχαν η Ελένη Χατζηαβραάμ, η Αθηνά Γρηγοριάδου και η Αλεξάνδρα Μάγια, η οποία κατέκτησε τον τίτλο στο διπλό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots