5ος ITF τίτλος για τη Μάγια, φιναλίστ η Χατζηαβραάμ

 
5ος ITF τίτλος για τη Μάγια, φιναλίστ η Χατζηαβραάμ
tn team Σάββατο, 26 Αυγούστου 2023 - 21:08

Η Αλεξάνδρα Μάγια αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο διπλό του Shkodra Open στην Αλβανία και κατέκτησε τον 5ο τίτλο της σε τουρνουά ITF στην καριέρα της. Φιναλίστ ήταν η Ελένη Χατζηαβραάμ.

Σε έναν τελικό με έντονο το ελληνικό στοιχείο, η Αλεξάνδρα Μάγια και η Αλβανίδα Gresi Bajri, Νο.1 στο ταμπλό, επικράτησαν της Ελένης Χατζηαβραάμ και της Τουρκάλας Deniz Turan, No.2 στο ταμπλό, με 6-2, 4-6, 10-2, για να κατακτήσουν τον τίτλο στο Shkodra Open στην Αλβανία.

Η Μάγια και η Bajri ξεκίνησαν την προσπάθειά τους στο J30 τουρνουά της Σκόδρας με μια πάρα πολύ δύσκολη νίκη, απέναντι στις Βρετανίδες Sophie Ryland αι Francesca Tye, με 6-7 (1), 7-6 (3), 13-11.

Αφού ξεπέρασαν αυτό το εμπόδιο, κέρδισαν πιο εύκολα στη συνέχεια για τα προημιτελικά τις Artina Gashi και Forta Morina με 6-1, 6-4. Στα ημιτελικά είχαν μια ακόμα δύσκολη επικράτηση, επί των Ιταλίδων Ludovica Pierro και Beatrice Veltri, Νο.3 στο ταμπλό, με 2-6, 6-1, 10-7.

Η Χατζηαβραάμ και η Turan δεν έχασαν σετ για να μπουν στον τελικό, αφού πέρασαν με walkover τις Altea Hajrizi και Lorenca Kajtazi, έπειτα κέρδισαν τις Claudia Galietta και Miriana Galietta με 6-2, 7-5 και στα ημιτελικά απέκλεισαν τις Yana Kim και Nina Pozdniak με 7-5, 6-4.

Στα μονά στη φάση των "16" ολοκλήρωσαν τις προσπάθειές τους οι Μάγια και Χατζηαβραάμ, όπως και η τρίτη Ελληνίδα που αγωνίστηκε αυτή την εβδομάδα στη Σκόδρα, Αθηνά Γρηγοριάδου.

Στα αγόρια, τον τίτλο στο διπλό κατέκτησαν οι Νικόλας Χατζηαβραάμ και Ανδρέας Πολυχρονόπουλος, ενώ ο Χατζηαβράαμ ήταν και ημιφιναλίστ στα μονά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots