Πρωταθλήτρια η Βολονάκη στην Αρχαία Ολυμπία

 
Κωνσταντίνα Βολονάκη, 1η θέση στα μονά, 2η στα διπλά στο Ancient Olympia TE U14
Κωνσταντίνα Βολονάκη, 1η θέση στα μονά, 2η στα διπλά στο Ancient Olympia TE U14
tn team Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2023 - 19:05

Η Κωνσταντίνα Βολονάκη αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο διεθνές τουρνουά της Tennis Europe που φιλοξενείται στην Αρχαία Ολυμπία. Τον τίτλο στο διπλό πήραν η Ελένη Δάψη και η Ιωάννα Ξυδά.

Η Κωνσταντίνα Βολονάκη επικράτησε της Χριστίνας Αμουργιανού με 6-4, 6-2 στον σημερινό τελικό του Ancient Olympia U14 τουρνουά της Tennis Europe (Category 2) στα 14άρια, που φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία.


Η Χριστίνα Αμουργιανού και η Κωνσταντίνα Βολονάκη με τον Χρήστο Παπαβασιλείου, διευθυντή του τουρνουά.

Ήταν ένα εξαιρετικό τουρνουά από την αθλήτρια του Α.Ο.Α. Αττικός Ήλιος, Νο.6 στην Ελλάδα στα 14άρια και Νο.1 στα 12άρια, που δεν έχασε ούτε σετ όλη την εβδομάδα. Στον 1ο γύρο είχε κερδίσει την Δανάη Μαργαρίτη με 6-1, 6-3, στα προημιτελικά τη Ρουμάνα Maria-Diana Dimaca με 6-1, 6-0 και στα ημιτελικά τη Μαρία Καζολέα με 7-6 (3), 6-3.

Αυτός ήταν ο 3ος τίτλος της στα μονά σε τουρνουά της Tennis Europe για το 2023, μετά από τα 12άρια τουρνουά που κέρδισε στην Πάτρα και στην Πτολεμαΐδα. Σε 14άρι τουρνουά ήταν ο 1ος τίτλος της, σε μονά ή διπλά, ενώ συνολικά ήταν ο 3ος τίτλος της στην καριέρα της στα μονά και ο 6ος αθροιστικά, αφού έχει κερδίσει άλλους 3 στα διπλά.

Στο διπλό ήταν φιναλίστ αυτή την εβδομάδα η Κωνσταντίνα, που έπαιξε μαζί με τη μεγάλη της αδερφή, Βάλια Βολονάκη.

Στον σημερινό τελικό του διπλού κοριτσιών, η Ελένη Δάψη και η Ιωάννα Ξυδά έκαναν ένα φανταστικό παιχνίδι, για να κερδίσουν τις αδερφές Βολονάκη με 6-2, 6-2.

Και για τις δυο αυτός ήταν ο 1ος τίτλος σε διοργάνωση της Tennis Europe, με τη Δάψη να παίζει στον 2ο τελικό της και την Ξυδά στον 3ο.


Η Ιωάννα Ξυδά και η Ελένη Δάψη, πρωταθλήτριες στο διπλό κοριτσιών, με τον Χρήστο Παπαβασιλείου.


Οι Κωνσταντίνα και Βάλια Βολονάκη (2η θέση) και οι Ιωάννα Ξυδά και Ελένη Δάψη (1η θέση), στην απονομή του διπλού κοριτσιών.

Αύριο θα ολοκληρωθούν τα ταμπλό των αγοριών στην Αρχαία Ολυμπία, με τον Θάνο Ζαβουργιανό να παίρνει την πρόκριση για τον τελικό σήμερα, μετά από τη νίκη του σε σπουδαίο ματς με τον Καζάκο Robert Kaminskiy, τον οποίο κέρδισε με 6-2, 3-6, 7-5.

Στον τελικό ο Ζαβουργιανός θα αντιμετωπίσει τον Αυστριακό Simon Holzfeind, που στον άλλον ημιτελικό επικράτησε του Μαρίνου Καρνιάτη με 6-3, 6-0.

Στο διπλό, ο Ζαβουργιανός και ο Θησέας Σιδεράκος θα αντιμετωπίσουν αύρι τους Gabriele Galesi και Kaminskiy, για μια θέση στον τελικό. Εκεί βρίσκονται ήδη οι Jaylon Gabet και Riccardo Pepe, που κέρδισαν τους Γιώργο και Πέτρο Χατζόπουλο με 6-7 (5), 6-2, 10-5, σε έναν πολύ ωραίο ημιτελικό.

Όλα τα αποτελέσματα και το αυριανό πρόγραμμα του τουρνουά εδώ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots