Πρωταθλητής ο Παγώνης στο Ηράκλειο (pics)

 
Πρωταθλητής ο Παγώνης στο Ηράκλειο (pics)
tn team Σάββατο, 04 Νοεμβρίου 2023 - 15:32

Ο Ραφαήλ Παγώνης κέρδισε τον δυνατό τελικό με τον Moritz Freitag στο NANA Tennis Club και αναδείχθηκε πρωταθλητής στο διεθνές τουρνουά στα 12άρια της Tennis Europe του Ηρακλείου.

Ο Παγώνης επικράτησε του Freitag με 7-5, 6-2, στον πιο δύσκολο με διαφορά αγώνα που έδωσε όλη την εβδομάδα, απέναντι σε έναν από τους δυνατότερους αντιπάλους στην κατηγορία στην Ευρώπη.

Ο αθλητής του Ο.Α. Γλυφάδας, Νο.1 στα 12άρια στη χώρα μας, είχε χάσει μόλις 2 games στις 5 πρώτες του αναμετρήσεις στο τουρνουά. Σήμερα έδωσε ένα πολύ κλειστό 1ο σετ, το κέρδισε όμως και επικράτησε ευκολότερα στο 2ο, για να κάνει το 6 στα 6 στο τουρνουά του NANA Tennis Club στη Χερσόνησο Ηρακλείου (Category 2 U12 Tennis Europe) και να κατακτήσει τον τίτλο.

Ήταν ο 5ος τίτλος στη χρονιά για τον Παγώνη, που αναδείχθηκε πρωταθλητής ακόμα στο FOCUS/ ROBEY open του Ρότερνταμ, στο Daimon Cup του Βουκουρεστίου, στο Patras Junior της Πάτρας και στο Ptolemaida Junior της Πτολεμαΐδας. Και στα 4 προηγούμενα τουρνουά είχε αναδειχθεί πρωταθλητής και στα διπλά, φτάνοντας αθροιστικά τους 9 τίτλους για το 2023 και τους 12 συνολικά στην καριέρα του (7 μονά, 5 διπλά) σε διοργανώσεις της Tennis Europe.

Στο μονό κοριτσιών του NANA Golden Beach U12, νικήτρια ήταν η Ιταλίδα Myrea Longhena, που κέρδισε σε έναν πολύ ωραίο τελικό σήμερα την Καζάκα Polina Lazarenko με 7-6 (1), 6-3.

Στα διπλά, που ολοκληρώθηκαν χθες, η Διόνη Κουκούλη και η Αυστριακή Mia Neumueller κέρδισαν τον τίτλο στα κορίτσια, ενώ στα αγόρια τη 2η θέση πήραν οι Μάξιμος Δημητρακάς και ο Γιάννης Βασιλειάδης.

Αναλυτικά όλα τα τελικά αποτελέσματα του τουρνουά

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots