Μέχρι τους "4" στο Orange Bowl o Παγώνης

 
Μέχρι τους "4" στο Orange Bowl o Παγώνης
tn team Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2023 - 23:35

Ο Ραφαήλ Παγώνης ολοκλήρωσε στην ημιτελική φάση την πολύ καλή του πορεία στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών και στο εμβληματικό Orange Bowl.

Ο Παγώνης πέτυχε 5 νίκες αυτή την εβδομάδα για το Orange Bowl και έφτασε μέχρι την ημιτελική φάση στο πολύ σπουδαίο τουρνουά, στην κατηγορία των αγοριών έως 12 ετών.

Ο Έλληνας αθλητής του Ο.Α. Γλυφάδας, ο οποίος γιόρτασε μόλις προχθές τα 12α γενέθλιά του, έκανε την πρεμιέρα του στο τουρνουά την Κυριακή, κερδίζοντας τον Tanmay Konduri με 6-3, 6-1.

Τη Δευτέρα, ανήμερα των γενεθλίων του, κέρδισε τον Carter Smallwood με 6-4, 6-0 και πήρε την πρόκριση για τη φάση των "32".

Χθες και σήμερα ο Παγώνης χρειάστηκε να δώσει 4 αγώνες. Την Τρίτη κέρδισε τον Matthew Popa με 6-0, 6-0 για τον 3ο γύρο και τον Κορεάτη Geonho Kim με 6-3, 7-5 για τον 4ο γύρο.

Μπήκε στην τελική 8άδα, όπου κέρδισε σήμερα τον Yuto Hisano από την Ιαπωνία με 6-1, 6-2, για να πάρει μια μεγάλη πρόκριση για τους "4" καλύτερους της διοργάνωσης.

Εκεί αντιμετώπισε τον Fu Wang Choi από το Χονγκ Κονγκ, τον παίκτη που έβγαλε εκτός νωρίτερα σήμερα το Νο.1 του ταμπλό, Tristan Ascenzo, χάνοντας μόλις 4 games.

O Choi συνέχισε την εντυπωσιακή πορεία του κερδίζοντας τον Παγώνη με 6-2, 6-1, για να πάρει την πρόκριση για τον τελικό χωρίς να έχει ακόμα χαμένο σετ στο τουρνουά. Αύριο θα αντιμετωπίσει για τον τίτλο το Νο.4 του ταμπλό, Jang Junseo.

Ήταν μια σπουδαία παρουσία για τον Ραφαήλ, που έκανε μια πολύ καλή πορεία ανάμεσα στους κορυφαίους παίκτες στην κατηγορία των 12 ετών από όλο τον κόσμο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots