Πρωταθλητές στα Σκόπια Μακρής και Πουρναρόπουλος

 
Πρωταθλητές στα Σκόπια Μακρής και Πουρναρόπουλος
tn team Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2024 - 10:08

Ο Νίκος Φώτης Μακρής και ο Στέφανος Πουρναρόπουλος κατέκτησαν τον τίτλο στο διπλό του Tennispark Pointer Open στα Σκόπια.

Κέρδισαν δυο παιχνίδια σε μια μέρα την Πέμπτη στο τουρνουά της J30 κατηγορίας της ITF στα Σκόπια της Βόρειας Μακεδονίας οι Μακρής και Πουρναρόπουλος, για να αναδειχθούν πρωταθλητές.

Στον ημιτελικό έπαιξαν μόνο ένα σετ, το οποίο κέρδισαν με 6-0, απέναντι στον Σουηδό Isak Bossfall και τον Βούλγαρο Vasil Rusanov, που εγκατέλειψαν.

Στη συνέχεια έπαιξαν και τον τελικό, όπου κέρδισαν έπειτα από ένα συναρπαστικό ματς τον Κροάτη Marko Erceg και τον Βούλγαρο Aleksandar Tolev με 4-6, 6-3, 12-10.

Αυτός ήταν ο 6ος τίτλος καριέρας στα διπλά σε ITF τουρνουά για τον Πουρναρόπουλο, αθλητή του Ο.Α. Θεσσαλονίκης, Νο.3 στην Ελλάδα στα 18άρια.

Για τον Μακρή, αθλητή του Ο.Α. Αθηνών και Νο.13 στη χώρα μας στα 18άρια, αυτός ήταν ο 1ος τίτλος καριέρας στο circuit της ITF.

Στα μονά ο Πουρναρόπουλος ολοκλήρωσε την παρουσία του στη φάση των "16", καθώς κέρδισε τον Βούλγαρο Petar Ivanchev με 6-4, 6-0, αλλά ηττήθηκε στη συνέχεια από τον Ιάπωνα Marcus Kobayashi με 1-6, 6-3, 6-4.

Ο Μακρής έδωσε μάχη στον 1ο γύρο με τον Κροάτη Dorian Stiblik, Νο.7 στο ταμπλό, αλλά δεν απέφυγε την ήττα, με 3-6, 6-2, 6-0.

Πολύ καλά τα πήγε ο Νικόλας Ζάχος, που κέρδισε τον Σέρβο Todor Vukomanovic με 6-4, 6-2 και τον Βρετανό Jesse Clarkson (Νο.5 ταμπλό) με 6-1, 6-0, για να μπει στα προημιτελικά. Εκεί κοίταξε στα μάτια και πάλεψε ενάντια στον Σκοπιανό Amar Huseinovic, Νο.2 στο ταμπλό, από τον οποίο τελικά ηττήθηκε με 6-4, 4-6, 6-1.

Στο κυρίως ταμπλό των αγοριών αγωνίστηκε και ο Απόστολος Τζίμκας, που ηττήθηκε στον 1ο γύρο από το Νο.6 του ταμπλό, τον Σέρβο Aleksa Postic, με 6-3, 6-0.

Στο ταμπλό των κοριτσιών, η Δήμητρα Παπασταύρου έκανε μεγάλη νίκη κόντρα στη Νο.6 του ταμπλό από τη Σιγκαπούρη Abriez Marie Rose Wong με 7-6 (1), 6-1, όμως στον 2ο γύρο εγκατέλειψε κόντρα στην Ελληνοβουλγάρα Έλενα Παπαδοπούλου. Η Παπαδοπούλου ολοκλήρωσε τη δική της προσπάθεια στα προημιτελικά, όπου ηττήθηκε από τη Νο.2 του ταμπλό Σέρβα, Stela Dzimovic, με 6-4, 6-2.

Η Μυρτώ Πρωιμάκη κέρδισε τη Γερμανίδα Josephine Pasiut με 6-4, 6-2 και ολοκλήρωσε την πορεία της στη φάση των "16", όπου ηττήθηκε από τη Νο.1 του ταμπλό, Βουλγάρα, Briyana Ivanova, με 6-1, 6-0.

Τέλος, στα Σκόπια και στο Tennis Club Pointer αγωνίστηκε αυτή την εβδομάδα και ο Δαμιανός Τσάφης, ο οποίος έπαιξε στο ταμπλό των προκριματικών.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots