Ελληνική γιορτή στη Φινλανδία!

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη
tennisnews team Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014 - 21:16

Η Μαρία Σάκκαρη γιόρτασε σήμερα τα 19α γενέθλιά της στο Tampere της Φινλανδίας. Μπορεί οι αγωνιστικές της υποχρεώσεις να μην της επέτρεψαν να γιορτάσει όπως θα ήθελε, αλλά έκανε το καλύτερο δώρο στον εαυτό της, αφού με δύο νέες νίκες προκρίθηκε στα ημιτελικά του μονού και στον τελικό των διπλών, στο Aamulehti Tampere Open των 10.000 δολαρίων.

Η Σάκκαρη είναι το μεγάλο όνομα στο Tampere της Φινλανδίας και το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου τόσο στα μονά όσο και στα διπλά. Η 19χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια διανύει την καλύτερη φάση της καριέρας της, είναι στο Νο309 του κόσμου και στο Νο1 του ταμπλό, αποδεικνύοντας ότι δίκαια βρίσκεται σε αυτή τη θέση.

Στα προημιτελικά αντιμετώπισε τη Ρωσίδα Liubov Vasilyeva, που είναι στο Νο6 του ταμπλό και στο Νο722 της παγκόσμιας κατάταξης. Η διαφορά των δύο τενιστριών ήταν μεγάλη και η Μαρία κέρδισε ακόμα ένα παιχνίδι άνετα, με 6-2, 6-1. Στα τρία παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι στιγμής στο Tampere, η Σάκκαρη μετράει 6 χαμένα games.

Στα ημιτελικά, η νεαρή Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα αντιμετωπίσει τη Σουηδέζα Beatrice Cedermark, Νο5 στο ταμπλό. Η τελευταία, απέκλεισε σήμερα την έτερη Ελληνίδα που αγωνίστηκε στο φινλανδικό τουρνουά, την Αγγελική Καΐρη, με 6-0, 1-6, 6-4.

Αργότερα η Σάκκαρη διπλασίασε τις νίκες της στην ημέρα και έκανε ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στο double, αφού πέρασε και στον τελικό των διπλών. Μαζί με την Αυστραλέζα Alexandra Nancarrow, συνέτριψαν τις Paulina Czarnik (Πολωνία) και Antonina Lysakova (Ρωσία) με 6-1, 6-0.

Οι δύο αθλήτριες έχουν χάσει τρία games και στις τρεις αναμετρήσεις που έδωσαν και στον τελικό θα αντιμετωπίσουν τη Φινλανδή Emma Laine και τη Ρωσίδα Anastasia Pivovarova, πρώην Νο93 στον κόσμο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots