Νέα career high για Σάκκαρη, Γραμματικοπούλου

 
Νέα career high για Σάκκαρη, Γραμματικοπούλου
Νέα career high για Σάκκαρη, Γραμματικοπούλου
tennisnews team Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016 - 16:13

Οι δύο κορυφαίες Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη της WTA αυτή τη στιγμή, η 20χρονη Μαρία Σάκκαρη και η 19χρονη Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, βελτίωσαν τα career high τους σήμερα.

H Σάκκαρη κέρδισε 2 θέσεις αυτή τη Δευτέρα και ανέβηκε στο Νο132 της παγκόσμιας κατάταξης, βελτιώνοντας κατά μια θέση το προσωπικό της career high. Η ταλαντούχα Ελληνίδα τενίστρια θα έχει την ευκαιρία να βελτιώσει ακόμα περισσότερο αυτή τη θέση, καθώς αυτή την εβδομάδα αγωνίζεται στο Abierto Mexicano Telcel της WTA.

Ξεκίνησε από τους προκριματικούς γύρους της διοργάνωσης του Ακαπούλκο και πέτυχε δύο straight sets νίκες, για να μπει στο κυρίως ταμπλό. Τα ξημερώματα της Τρίτης θα αντιμετωπίσει τη Σουηδέζα Johanna Larsson, σε μια πολύ δύσκολη αποστολή, που εκτός από πολύτιμες εμπειρίες μπορεί και να της δώσει πολλούς χρήσιμους βαθμούς.

Το ατομικό της ρεκόρ ξεπέρασε και η δεύτερη καλύτερη Ελληνίδα στην παγκόσμια κατάταξη, η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου. Η 19χρονη Βαλεντίνη κέρδισε 5 θέσεις και ανέβηκε για πρώτη φορά στο Νο354 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η Γραμματικοπούλου ολοένα και βελτιώνει τις επιδόσεις της, ακολουθώντας τα χνάρια που "χάραξε" τις προηγούμενες σεζόν η Σάκκαρη. Η προηγούμενη εβδομάδα ήταν μια από τις πιο εντυπωσιακές σε ολόκληρη την καριέρα της, αν όχι η πιο εντυπωσιακή.

Ξεκίνησε από τα προκριματικά της διοργάνωσης των 25.000 δολαρίων του Altenkirchen της Γερμανίας και πέτυχε 4 νίκες για να φτάσει μέχρι τα προημιτελικά. Οι δύο νίκες της στο κυρίως ταμπλό ήταν μάλιστα απέναντι σε παίκτριες από το Top200 της παγκόσμιας κατάταξης, την Τσέχα Tereza Smitkova (No144, 6-4, 7-5) και τη Ρωσίδα Irina Khromacheva (Νο178, 7-5, 7-6). Στα προημιτελικά ηττήθηκε από την Ολλανδή Arantxa Rus, πρώην Νο61 στον κόσμο (6-7, 2-6).

Άνοδο δύο θέσεων σημείωσε η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, η οποία βρίσκεται στο Νο519 της παγκόσμιας κατάταξης. Την ακολουθεί η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών, Λένα Δανιηλίδου, που κέρδισε 3 θέσεις και είναι στο Νο733. Τέλος, η 5η Ελληνίδα που βρίσκεται στο Top1000, Ελένη Κορδολαίμη, κέρδισε 51 θέσεις μετά και τις καλές εμφανίσεις της στη Hammamet της Τυνησίας και ανέβηκε στο Νο866 του κόσμου.

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη της WTA:

feb 22

 
 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots