Πρωταθλήτρια στα διπλά η Κορδολαίμη

 
Πρωταθλήτρια στα διπλά η Κορδολαίμη
Πρωταθλήτρια στα διπλά η Κορδολαίμη
tennisnews team Κυριακή, 31 Ιουλίου 2016 - 17:49

Η Ελένη Κορδολαίμη αγωνίστηκε σε τελικό για 5η φορά στις 5 τελευταίες εβδομάδες και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στα διπλά του Soho Square Egypt Women's Future των 10.000 δολαρίων, στο Sharm El Sheikh της Αιγύπτου. Ήταν ο δεύτερος τίτλος στα διπλά στο 2016 για την 23χρονη Ελληνίδα και ο 4ος συνολικά.

Η Κορδολαίμη και η Shweta Chandra Rana αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες στο Futures των 10.000 δολαρίων του Sharm El Sheikh, στην Αίγυπτο. Οι δύο πρωταθλήτριες επιβλήθηκαν στον τελικό των Ola Abou Zekry (Αίγυπτος) και Kateryna Sliusar (Ουκρανία) με 4-6, 7-5, 10-5.

Αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος για την Ελληνίδα και την Ινδή Rana ως ζευγάρι, ενώ η Ελένη κέρδισε τον 2ο τίτλο της στα διπλά για φέτος, αφού πριν από 3 εβδομάδες είχε κατακτήσει τίτλο στην ίδια πόλη, μαζί με τη Sliuzar από την Ουκρανία.

Συνολικά ήταν ο 4ος τίτλος στα διπλά για την 23χρονη Κορδολαίμη σε διοργανώσεις της ITF. Έχει κερδίσει επίσης δυο τίτλους στα μονά. Και οι 6 επαγγελματικοί τίτλοι της, είναι σε διοργανώσεις των 10.000 δολαρίων.

Στην πορεία τους μέχρι τον τελικό, η Κορδολαίμη και η Rana δεν είχαν χάσει ούτε ένα σετ. Στον 1ο γύρο κέρδισαν τις Ekaterina Klyueva (Καζακστάν) και Ho Ching Wu (Χονγκ Κονγκ) με 6-3, 6-3, ενώ στα προημιτελικά απέκλεισαν τις Shivika Burman (Ινδία) και Anna Pribylova (Ρωσία) με 6-1, 6-3. Πραγματοποίησαν ένα εντυπωσιακό παιχνίδι στα ημιτελικά, όπου απέκλεισαν τις κορυφαίες του ταμπλό, Fanny Ostlund (Σουηδία) και Melis Sezer (Τουρκία), με 6-0, 6-4.

Στα μονά αυτής της εβδομάδας, η Κορδολαίμη δεν πραγματοποίησε την καλύτερη δυνατή πορεία, αλλά πέτυχε μια νίκη, αποκλείοντας στον 1ο γύρο την Κινέζα Zi Yi Wang με 6-3, 6-3. Στον 2ο γύρο, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, Νο. 598 στην παγκόσμια κατάταξη, γνώρισε την ήττα από την Ιταλίδα Natasha Piludu, με 6-1, 1-6, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots