Τεράστια νίκη για τη Μιχαέλα στο Ηράκλειο!

 
Μιχαέλα Λάκη
Μιχαέλα Λάκη
tn team Πέμπτη, 20 Μαϊος 2021 - 15:02

Τη σημαντικότερη νίκη της καριέρας της σε επαγγελματικό επίπεδο πανηγύρισε σήμερα η Μιχαέλα Λάκη, η οποία απέκλεισε με εντυπωσιακό τρόπο την κορυφαία του ταμπλό και Νο.396 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA, Anastasia Detiuc, για να μπει στα προημιτελικά της διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων του Ηρακλείου.

Η Μιχαέλα Λάκη έκανε ένα φανταστικό παιχνίδι και απώλεσε μόλις 6 games από την 22χρονη Τσέχα, την οποία κέρδισε με 6-4, 6-2, έπειτα από 86 λεπτά αγώνα.

Στο 7ο game του 1ου σετ μάλιστα υπέστη break η 16χρονη Ελληνίδα, που βρέθηκε πίσω με 3-4. Η απάντησή της ήταν 2 συνεχόμενα break και 3 συνεχόμενα games, για την κατάκτηση του 1ου σετ, ενώ συνολικά κέρδισε τα 9 από τα 11 τελευταία games του αγώνα, για να φτάσει στον μεγάλο θρίαμβο και να βγάλει εκτός τουρνουά τη Νο.1 παίκτρια του ταμπλό μ' αυτόν τον τρόπο.

Η Μιχαέλα προκρίθηκε για 2η φορά στην καριέρα της σε προημιτελικό Futures διοργάνωσης, καθώς το είχε κάνει άλλη μια φορά σε τουρνουά επίσης των 15.000 δολαρίων του Lyttos Beach τον περσινό Νοέμβριο, όμως για πρώτη φορά πέτυχε νίκη απέναντι σε παίκτρια από το Top 400 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA και αυτή ήταν αναμφίβολα η σημαντικότερη επιτυχία της σε επαγγελματικό επίπεδο.

Αύριο η ταλαντούχα Ελληνίδα τενίστρια θα αντιμετωπίσει άλλη μια πολύ δυνατή παίκτρια, τη 19χρονη Γερμανίδα Eva Lys, που βρίσκεται στο Νο.7 του ταμπλό και στο Νο.620 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA. Με νίκη, η Μιχαέλα θα μπει για πρώτη φορά στην καριέρα της σε έναν ημιτελικό Futures διοργάνωσης.

Να σημειωθεί πως αργότερα σήμερα, η Λάκη θα παίξει και στα προημιτελικά του διπλού, όπου μαζί με την Δήμητρα Παύλου θα αντιμετωπίσουν τις Νο.2 του ταμπλό, Julia Kimmelmann και Anna Popescu.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots