Δεν μπόρεσε να συνεχίσει η Λάκη

 
Μιχαέλα Λάκη
Μιχαέλα Λάκη Φωτογραφία: tennisnews.gr
tn team Δευτέρα, 16 Αυγούστου 2021 - 17:22

Η Μιχαέλα Λάκη δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στη νικηφόρα πορεία της στο τουρνουά των 25.000 δολαρίων της Vrnjačka Banja στη Σερβία και ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στον 2ο γύρο των προκριματικών.

Μετά την πολύ καλή νίκη που έκανε στην πρεμιέρα της στο τουρνουά των 25.000 δολαρίων της Σερβίας επί της Tamira Paszek, η Μιχαέλα Λάκη δεν μπόρεσε σήμερα να πάρει άλλη μια μεγάλη πρόκριση, καθώς ηττήθηκε από τη Γιαπωνέζα Funa Kozaki, No.6 στο ταμπλό και Νο.718 στην παγκόσμια κατάταξη, με 6-2, 6-3.

Το παιχνίδι ήταν πολύ δύσκολο από την αρχή για τη Μιχαέλα, ιδιαίτερα από τη γραμμή του σερβίς, όπου δεν κατάφερε να βρει λύσεις και να στηριχθεί σ' αυτό. Στο 1ο σετ έχασε 4 συνεχόμενα games και το έχασε με 6-2.

Στο 2ο σετ στάθηκε περισσότερη ώρα πλάι στην Kozaki, αλλά είχε μεγάλη δυσκολία στο σερβίς της. Συγκεκριμένα έμεινε πίσω 3 φορές με break, αλλά απάντησε και τις 3 με break back, για να γίνει αυτό το 3-3 μετά τα πρώτα 6 games!

Η 20χρονη Γιαπωνέζα όμως έκανε νέο break για το 4-3 μετά από ένα μεγάλο game σε διάρκεια και στο επόμενο game κατάφερε να επιστρέψει από το 0-40 και να κρατήσει και το σερβίς της, για να φτάσει στο 5-3 και να "αγγίξει" πια τη νίκη. Τα πράγματα είχαν γίνει πολύ δύσκολα για τη 16χρονη Μιχαέλα, που προηγήθηκε με 30-15 στο 9ο game αλλά ούτε τότε δεν κατάφερε να υπερασπιστεί το σερβίς της και υπέστη νέο break για να γίνει το 6-3.

Θυμίζουμε πως αυτό ήταν το ντεμπούτο της Μιχαέλας σε μια διοργάνωση 25.000 δολαρίων και είχε τη δυνατότητα να δώσει δυο πολύ δυνατά παιχνίδια και να αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις, έστω και αν δεν κατάφερε στο τέλος να πάρει την πρόκριση για το κυρίως ταμπλό.

Η Vrnjačka Banja δεν τελείωσε ακόμα για την αθλήτρια του Φοίβου Μιχαλόπουλου, που θα αγωνιστεί και στο διπλό μαζί με τη Σέρβα Lola Radivojevic. Στον 1ο γύρο θα αντιμετωπίσουν τις Ρωσίδες Amina Anshba και Sofya Lansere, που είναι στο Νο.1 του ταμπλό και βρίσκονται στο Νο.162 και στο Νο.265 αντίστοιχα, της παγκόσμιας κατάταξης της WTA στα διπλά!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots