Στο κυρίως ταμπλό η Χριστοφή, στη 16άδα η Λογοθέτη

 
Ελένη Χριστοφή
Ελένη Χριστοφή
tn team Τρίτη, 09 Νοεμβρίου 2021 - 18:54

Η Ελένη Χριστοφή εξασφάλισε την πρόκρισή της στο κυρίως ταμπλό του τουρνουά των 15.000 δολαρίων του Lyttos Beach με τη νέα σημερινή της νίκη, ενώ προκρίθηκε και στα προημιτελικά του διπλού, μαζί με τη Μάρθα Ματούλα. Στη 16άδα μπήκε η Έλλη Λογοθέτη, πρόκριση στο διπλό για τον Μάρκο Καλοβελώνη και τον Αριστοτέλη Θάνο.

Η Χριστοφή κέρδισε εύκολα και την Beatris Spasova από τη Βουλγαρία, Νο.6 στο ταμπλό των προκριματικών, με 6-2, 6-0, για να πάρει χωρίς να απειληθεί την πρόκριση για το κυρίως ταμπλό του τουρνουά των 15.000 δολαρίων του Lyttos Beach στο Ηράκλειο.

Η Χριστοφή είχε χάσει μόνο 2 games και στον άλλον αγώνα που έδωσε για τα προκριματικά, όπου είχε κερδίσει την Τσέχα Klaudie Hutkova με 6-1, 6-1. Αύριο θα αντιμετωπίσει για τον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό τη Γαλλίδα Karen Marthiens.

Ήδη έκανε την πρεμιέρα της για τον 1ο γύρο η Έλλη Λογοθέτη, η οποία προκρίθηκε στις "16" καλύτερες του γυναικείου ταμπλό, κερδίζοντας τη Ρουμάνα Maria Sara Popa με 7-5, 6-1.

Πολύ καλή προσπάθεια έκανε η Δήμητρα Παύλου, η οποία όμως "λύγισε" μετά από 3 ώρες μάχης από την Ρωσίδα Anna Ukolova, Νο.4 στο ταμπλό και Νο.722 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, με 7-6 (5), 2-6, 4-6.

Στον 3ο προκριματικό γύρο ολοκλήρωσε την προσπάθειά της η Ανδριάννα Χριστοπούλου, η οποία ηττήθηκε από την Ουκρανή Mariia Bergen, Νο.2 στο ταμπλό, με 6-3, 6-2.

Στους άνδρες, ο Αλέξανδρος Σκορίλας και ο Βαγγέλης Κυπριώτης έπαιξαν για τον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό, αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση. Ο Σκορίλας ηττήθηκε από τον Εσθονό Mark Lajal με 6-3, 7-5, ενώ ο Κυπριώτης γνώρισε την ήττα από τον Ούγγρο Peter Fajta, Νο.5 στο ταμπλό, με 6-1, 6-0.

Στον 3ο προκριματικό γύρο ολοκλήρωσε την προσπάθειά του ο Στέφανος Σχινάς, ο οποίος ηττήθηκε από τον κορυφαίο του ταμπλό των προκριματικών, τον Ολλανδό Alec Deckers, με 6-0, 7-5.

Στα διπλά, οι Μάρκος Καλοβελώνης και Sanjar Fayziev επικράτησαν των Γιώργου Νουχάκη  και Γιάννη Σταμούλο με 7-5, 6-2 και μπήκαν στα προημιτελικά, όπως στα προημιτελικά προκρίθηκαν και ο Αριστοτέλης Θάνος με τον συμπαίκτη του Karlis Ozolins, που κέρδισαν τους Γερμανούς Gianluca Coloma-Heck και Leon Hoeveler, με 6-4, 4-6, 10-6. Οι Γιάννης Κουντουράκης και Αλέξανδρος Σκορίλας ηττήθηκαν από τους William Ma και Alexis Musialek με 6-3, 6-2.

Στο διπλό των γυναικών, οι Ελένη Χριστοφή και Μάρθα Ματούλα απέκλεισαν τις κορυφαίες του ταμπλό, την Ισραηλινή Vlada Katic και τη Βουλγάρα Ani Vangelova με 6-3, 7-6 (5). Δεν κατάφεραν να μπουν στα προημιτελικά οι Ανδριάννα Χριστοπούλου και Δήμητρα Παύλου, που ηττήθηκαν από τη Spasova και τη Arina Gabriela Vasilescu, με 6-7 (1), 4-6.

Αύριο, εκτός από τη Χριστοφή θα παίξει στον 1ο γύρο και η Ματούλα, που θα αντιμετωπίσει την Τσέχα qualifier Kristyna Hrabalova, ενώ στους άνδρες ο Αριστοτέλης Θάνος θα παίξει με τον Γερμανό Tim Handel, Νο.4 στο ταμπλό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots