1ος τελικός σε Futures για τη Μιχαέλα

 
Μιχαέλα Λάκη
Μιχαέλα Λάκη Φωτογραφία: tennisnews.gr
tn team Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2021 - 15:49

Η Μιχαέλα Λάκη προκρίθηκε στον πρώτο τελικό της επαγγελματικής της καριέρας στο τουρνουά των 15.000 δολαρίων του Lyttos Beach, φτάνοντας σε μια μεγάλη ανατροπή στην αναμέτρησή της με τη Martina Spigarelli στα ημιτελικά.

Η Μιχαέλα Λάκη έκανε ακόμα έναν πολύ καλό αγώνα στο χωμάτινο Court Maria Sakkari στο Lyttos Beach του Ηρακλείου, κερδίζοντας την Ιταλίδα Martina Spigarelli, Νο.3 στο ταμπλό και Νο.642 στην παγκόσμια κατάταξη, με 3-6, 6-4, 6-3.

Η 16χρονη Ελληνίδα τενίστρια, έμεινε πίσω με 0-3 στα πρώτα λεπτά του ημιτελικού και δεν κατάφερε να επιστρέψει στο 1ο σετ. Στο 2ο σετ ξεκίνησε καλύτερα και προηγήθηκε με 3-0, κινδύνεψε ξανά όμως, αφού έχασε τα 3 από τα 4 επόμενα games και ισοφαρίστηκε σε 4-4, απέχοντας 2 games από τον αποκλεισμό.

Έκανε ένα πολύ σημαντικό break στη συνέχεια, για να ανακτήσει το πάνω χέρι στο 5-4 και όταν σέρβιρε για την κατάκτηση του σετ, χρειάστηκε να επιστρέψει από το 15-30, υπερασπίστηκε όμως το σερβίς της και έκανε το 6-4.

Στο αποφασιστικό σετ και οι δυο παίκτριες δυσκολεύτηκαν πολύ από τη γραμμή του σερβίς, με αποτέλεσμα να γίνει break στα 5 πρώτα games. Τα 3 από τα 5 breaks τα έκανε η Λάκη, η οποία έγινε η πρώτη που σταμάτησε αυτόν τον "χορό" των breaks, κρατώντας το σερβίς της στο 6ο game για το 4-2.

Το ίδιο έκανε και στο 8ο game, κάνοντας το 5-3, ενώ "σφράγισε" τη μεγάλη νίκη και την ανατροπή με ένα νέο break στο 9ο game, για να διαμορφώσει το τελικό 6-3 στο 3ο σετ, 2 ώρες και 47 λεπτά μετά από το πρώτο σερβίς του παιχνιδιού.

Η φανταστική εβδομάδα της 16χρονης Μιχαέλας συνεχίζεται, με την 4η συνεχόμενη νίκη της, 6η στις 7 τελευταίες αναμετρήσεις της.

Στον 1ο γύρο είχε αποκλείσει τη Νο.1 του ταμπλό, Risa Ushijima, επίσης με ανατροπή στα σετ, με 3-6, 6-3, 6-1, ενώ είχε κερδίσει ακόμα την Ισπανίδα Alba Rey Garcia στον 2ο γύρο με 6-1, 6-3 και τη Ρουμάνα Bianca Elena Barbulescu στα προημιτελικά με 6-0, 6-3.

Στον αυριανό τελικό, τον πρώτο της σε μια Futures διοργάνωση, η ταλαντούχα αθλήτρια του Φοίβου Μιχαλόπουλου θα αντιμετωπίσει την Ισραηλινή Nicole Khirin, Νο.4 στο ταμπλό, που κέρδισε στον άλλον ημιτελικό την Ιταλίδα Nicole Fossa Huergo, No.2 στο ταμπλό, με το εμφατικό 6-1, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots