Το σήκωσε η Μιχαέλα στο Ηράκλειο!

 
Μιχαέλα Λάκη
Μιχαέλα Λάκη Φωτογραφία: Instagram (@michaela.laki)
tn team Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021 - 13:22

Τον πρώτο της τίτλο σε επαγγελματική διοργάνωση της ITF κατέκτησε η Μιχαέλα Λάκη, η οποία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο τουρνουά των 15.000 δολαρίων του Lyttos Beach στο Ηράκλειο, πραγματοποιώντας ακόμα μια σπουδαία ανατροπή στον τελικό!

Η Μιχαέλα Λάκη "σήκωσε" στα 16 της χρόνια το πρώτο της τρόπαιο σε μια διοργάνωση ITF $15,000 στα μονά, κατακτώντας το διεθνές τουρνουά του Lyttos Beach στη Χερσόνησο Ηρακλείου στην Κρήτη.

Στον σημερινό τελικό, που πραγματοποιήθηκε στο Court Maria Sakkari, το κεντρικό court των χωμάτινων εγκαταστάσεων της Lyttos Beach Tennis Academy, η Μιχαέλα επιβλήθηκε της Ισραηλινής Nicole Khirin, No.4 στο ταμπλό και Νο.670 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, με 5-7, 6-1, 7-5.

Έγινε μια συναρπαστική μάχη και μια σπουδαία ανατροπή για τη Μιχαέλα, που για 3η φορά στο τουρνουά αντιμετώπισε μια top-seeder παίκτρια και επέστρεψε από σετ πίσω για να φτάσει στη νίκη.

Στον 1ο γύρο είχε κερδίσει τη Γιαπωνέζα Risa Ushijima, Νο.1 στο ταμπλό και Νο.553 στην παγκόσμια κατάταξη, με 3-6, 6-3, 6-1. Στα ημιτελικά είχε αποκλείσει την Ιταλίδα Martina Spigarelli, Νο.3 στο ταμπλό και Νο.642 στον κόσμο, με 3-6, 6-4, 6-3. Κέρδισε ακόμα, χωρίς να απωλέσει σετ, την Ισπανίδα Alba Rey Garcia στον 2ο γύρο με 6-1, 6-3 και τη Ρουμάνα Bianca Elena Barbulescu στα προημιτελικά, με 6-0, 6-3.

Στον σημερινό τελικό, η αθλήτρια του Φοίβου Μιχαλόπουλου, έμεινε από νωρίς πίσω με break, αλλά κέρδισε 3 games στη σειρά και από το 2-4 πέρασε μπροστά με 5-4. Η Khirin έκανε νέο break στο 11ο game, ανέκτησε το πάνω χέρι στο σετ και το κατέκτησε με 7-5.

Η αντίδραση της Λάκη ήταν πολύ καλή, αφού η νεαρή Ελληνίδα κυριάρχησε στο 2ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 4-0 και έφτασε πολύ γρήγορα στην κατάκτησή του με 6-1. Συνεχίζοντας την αντεπίθεση προηγήθηκε με 2-0 στο 3ο σετ, όμως η Khirin πήρε τα 3 επόμενα games και ακολούθησε μεγάλη μάχη για τον τίτλο.

Η Μιχαέλα χάρη σε νέο break προηγήθηκε με 5-3, αλλά η 20χρονη Ισραηλινή έκανε το break για να ισοφαρίσει σε 5-5. Με νέο break η Λάκη προηγήθηκε ξανά στο 6-5 και κράτησε το πολύ κρίσιμο service game της στη συνέχεια, για να ολοκληρώσει στο 7-5 το 3ο σετ και τον τελικό, έπειτα από 2 ώρες και 14 λεπτά μάχης.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Michaela Laki ✨ (@michaela.laki)

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots