Πήρε το ελληνικό ντέρμπι και μπήκε προημιτελικά η Λάκη

 
Μιχαέλα Λάκη
Μιχαέλα Λάκη Φωτογραφία: tennisnews.gr
tn team Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2021 - 15:39

Η Μιχαέλα Λάκη έδωσε συνέχεια στο νικηφόρο της σερί στο Ηράκλειο της Κρήτης κερδίζοντας και την Ελένη Χριστοφή στα τρια σετ, για να πάρει την πρόκριση για τα προημιτελικά του τουρνουά των 15.000 δολαρίων του Lyttos Beach. Οι δυο Ελληνίδες προκρίθηκαν και στα ημιτελικά του διπλού, όπου παίζουν μαζί.

Η Μιχαέλα Λάκη πήρε άλλη μια δύσκολη νίκη στο Court Maria Sakkari του Lyttos Beach, απέναντι στην Ελένη Χριστοφή, με 3-6, 6-3, 6-1.

Μετά από 2 ώρες και 23 λεπτά ενός πολύ δυνατού αγώνα, η 16χρονη Ελληνίδα τενίστρια, πρωταθλήτρια στο τουρνουά της προηγούμενης εβδομάδας, κατάφερε να κάνει τη μεγάλη ανατροπή από το 3-6, 2-3, κερδίζοντας τα 10 από τα 11 τελευταία games.

Η Λάκη έφτασε τις 7 διαδοχικές νίκες στα γήπεδα του Lyttos Beach και τις 4 δυσκολότερες από αυτές, που χρειάστηκαν 3ο σετ για να ολοκληρωθούν, τις κέρδισε όλες επιστρέφοντας από σετ πίσω - μόνο στις 3 από τις 7 δηλαδή προηγήθηκε η ίδια με σετ!

Αύριο θα αντιμετωπίσει για τα προημιτελικά τη Nicole Khirin, Nο.5 στο ταμπλό και Νο.676 στην παγκόσμια κατάταξη, την οποία είχε κερδίσει στον τελικό του τουρνουά της προηγούμενης εβδομάδας μετά από ένα πολύ κλειστό ματς, με 5-7, 6-1, 7-5.

Εκτός προημιτελικών έμεινε η Δήμητρα Παύλου, η οποία γνώρισε την ήττα σήμερα για τον 2ο γύρο από τη Ρουμάνα Ilinca Dalina Amariei, με 6-0, 6-4.

Στο διπλό, Χριστοφή και Λάκη κέρδισαν τις Khirin και Radka Zelnickova, No.4 στο ταμπλό, με το εμφατικό 6-4, 6-1 σε 59 μόλις λεπτά και πήραν την πρόκριση για τα ημιτελικά. Εκει θα παίξουν με την Ιταλίδα Nicole Fossa Huergo και με τη Βρετανίδα Lauryn John-Baptiste.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots