4άδα η Μεσοχωρίτου, τελικό στο διπλό η Χριστοφή

 
Γαλάτεια Μεσοχωρίτου
Γαλάτεια Μεσοχωρίτου
tn team Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2022 - 17:13

Η Γαλάτεια Μεσοχωρίτου πραγματοποίησε ακόμα έναν εξαιρετικό αγώνα στο Lyttos Beach και κέρδισε το ελληνικό ντέρμπι με την Ελένη Χριστοφή, για να προκριθεί στον 2ο της ημιτελικό σε ITF Pro τουρνουά. Με νίκη έκλεισε την ημέρα η Χριστοφή, που προκρίθηκε στον τελικό του διπλού.

Οι εκπληκτικές εμφανίσεις της Γαλάτειας Μεσοχωρίτου στο Lyttos Beach του Ηρακλείου συνεχίζονται, με την 20χρονη Ελληνίδα τενίστρια να κερδίζει σήμερα την Ελένη Χριστοφή, Νο.3 στο ταμπλό, με 6-4, 6-3.

Έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι η νεαρή Ελληνίδα, η οποία τα τελευταία δυο χρόνια αγωνίζεται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, συμμετέχοντας στη γυναικεία ομάδα τένις του πανεπιστημίου του Michigan, παίρνοντας από νωρίς ένα προβάδισμα με 3-0 στο 1ο σετ, στο οποίο δεν έχασε ποτέ τον έλεγχο.

Στο 2ο σετ ήταν πίσω με 2-3, αλλά κέρδισε τα 4 επόμενα games και ολοκλήρωσε την πολύ καλή νίκη της σε 1 ώρα και 42 λεπτά παιχνιδιού, στο Court Maria Sakkari της Lyttos Beach Tennis Academy.

Για 2η φορά προκρίθηκε σε ημιτελικό ITF Pro διοργάνωσης η Μεσοχωρίτου, η οποία λόγω των υποχρεώσεών της στο κολεγιακό πρωτάθλημα δεν αγωνίζεται συχνά στο circuit. Αυτές τις δυο εβδομάδες έπαιξε στα πρώτα της τουρνουά από τον Δεκέμβριο του 2019 και κατάφερε την προηγούμενη εβδομάδα να μπει στο κυρίως ταμπλό από τα προκριματικά και αυτή να φτάσει μέχρι την 4άδα τουλάχιστον.

Αύριο, θα διεκδικήσει και την είσοδό της στον τελικό, απέναντι στη Σλοβάκα Irina Balus, που είναι μόνο 16 ετών και διανύει μια τρομερή εβδομάδα, ενώ βρίσκεται στο Νο.44 της παγκόσμιας κατάταξης στα juniors.

Και η Χριστοφή έκλεισε με μια νίκη την ημέρα της, καθώς αργότερα έπαιξε στα ημιτελικά του διπλού, όπου μαζί με τη συμπαίκτριά της από την Αυστραλία Gabriella Da Silva Fick, κέρδισαν τις Σουηδέζες Vanessa Ersoz και Kajsa Rinaldo Persson με 6-3, 6-4 και προκρίθηκαν στον τελικό.

Αύριο το ελληνοαυστραλιανό δίδυμο, Νο.2 στο ταμπλό, θα διεκδικήσει τον τίτλο απέναντι στην Ουκρανή Mariia Bergen και στη Βουλγάρα Beatris Spasova.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots