Πρωταθλήτρια Ελλάδας η Μτσεντλίτζε

 
Πρωταθλήτρια Ελλάδας η Μτσεντλίτζε
tn team Κυριακή, 19 Ιουνίου 2022 - 14:19

Η Ελένη Μτσεντλίτζε αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας για 2η φορά στην καριέρα της, κερδίζοντας στον σημερινό τελικό τη Δήμητρα Παύλου.

Η Μτσεντλίτζε, η οποία εκπροσωπεί τον Α.Ο.Α. Σταυρούπολης Ίφιτος, επικράτησε στον σημερινό τελικό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος της Παύλου με 6-2, 6-2 και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας για 2η φορά στην καριέρα της.

Η 21χρονη Ελληνίδα τενίστρια, η οποία μπήκε ως unseeded στο ταμπλό του φετινού Πανελληνίου, είχε ένα εξαιρετικό τουρνουά στα γήπεδα του Ο.Α. Αθηνών.

Στον 1ο γύρο κέρδισε την Ευτυχία Σαλτίδου με 6-1, 6-1, στη συνέχεια απέκλεισε τη Νικόλ Νικολή με 6-0, 6-3, ενώ στον 3ο γύρο επιβλήθηκε της Βικτώριας Παπαδοπούλου με 6-0, 6-0.

Στα προημιτελικά είχε το πρώτο της πολύ δυνατό τεστ και κατάφερε να το ξεπεράσει, επικρατώντας της Εμμανουέλας Αντωνάκη με 2-6, 7-5, 6-1. Στα ημιτελικά είχε ένα ακόμα κλειστό ματς, κερδίζοντας την Ελένη Κοροκοζίδη με 6-4, 6-4.

Αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας για 2η φορά, καθώς είχε κερδίσει τον τίτλο και το 2018, ενώ ήταν φιναλίστ άλλες δυο φορές, το 2019 και το 2020.

Η Παύλου έπαιξε για 2η συνεχόμενη χρονιά στον τελικό, καθώς πέρσι ήταν φιναλίστ και είχε ηττηθεί από τη Μιχαέλα Λάκη, δεν κατάφερε όμως να κερδίσει τον τίτλο.

Την 3η θέση στο ταμπλό των γυναικών πήρε η Ελένη Κοροκοζίδη, η οποία κέρδισε την Αθηνά Πήττα στον μικρό τελικό με 6-3, 6-2.

Δείτε όλα τα αποτελέσματα και φωτογραφίες από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots