Εκτός κυρίως ταμπλό στη Βουδαπέστη η Παπαμιχαήλ

 
Δέσποινα Παπαμιχαήλ
Δέσποινα Παπαμιχαήλ
tn team Κυριακή, 24 Ιουλίου 2022 - 22:29

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ έφτασε μια ανάσα μακριά από την είσοδο στο κυρίως ταμπλό του 250αριού της Βαρσοβίας, αλλά ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από την Κύπρια Raluca Serban, στον τελευταίο προκριματικό γύρο.

Η Παπαμιχαήλ ήταν λίγους πόντους μακριά από την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό του Poland Open στη Βαρσοβία της Πολωνίας, αλλά ηττήθηκε μετά από μια τρίωρη μάχη από τη Raluca Serban, με 4-6, 7-6 (5), 6-1.

Η 29χρονη Ελληνίδα τενίστρια, Νο.10 στο ταμπλό και Νο.171 στην παγκόσμια κατάταξη, κέρδισε τα δυο τελευταία games στο 1ο σετ και το κατέκτησε με 6-4. Στο 2ο σετ επέστρεψε από το 1-4 και ισοφάρισε σε 4-4. Η Serban κράτησε το σερβίς της μετά από ένα game με 5 ισοπαλίες και πέρασε μπροστά με 5-4, ενώ είχε 2 set points στο 10ο game, με την Δέσποινα να τα σβήνει και να ισοφαρίζει σε 5-5.

Το σετ πήγε σε tie-break, όπου η Παπαμιχαήλ προηγήθηκε μέχρι και με 4-3, αλλά η Serban κέρδισε τους 4 από τους 5 επόμενους πόντους και το κατέκτησε με 7-5, για να στείλει την αναμέτρηση σε 3ο σετ.

Εκεί η 25χρονη Κύπρια τενίστρια, με καταγωγή από τη Ρουμανία, Νο.178 στον κόσμο, είχε το ψυχολογικό αβαντάζ και ήταν αλάνθαστη για να προηγηθεί με 5-0 και να ολοκληρώσει τελικά την αναμέτρηση στο 7ο game για το 6-1, έπειτα από 2 ώρες και 50 λεπτά.

Θυμίζουμε πως στο κυρίως ταμπλό του τουρνουά της Βαρσοβίας θα παίξει η κορυφαία τενίστρια του κόσμου, Iga Swiatek, καθώς και οι Caroline Garcia, Petra Martic, Irina-Camelia Begu και Anna Bondar μεταξύ άλλων.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots