Δυνατό ξεκίνημα για τη Ματούλα στη Γερμανία

 
Δυνατό ξεκίνημα για τη Ματούλα στη Γερμανία
tn team Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2022 - 21:57

Στην πόλη Erwitte της Γερμανίας αγωνίζεται αυτή την εβδομάδα η Μάρθα Ματούλα, η οποία έκανε πολύ καλό ξεκίνημα χάνοντας μόνο 5 games στον αγώνα της πρεμιέρας της.

Η 25χρονη Ελληνίδα τενίστρια, Νο.603 στην παγκόσμια κατάταξη και Νο.4 στο ταμπλό, δεν δυσκολεύτηκε στον πρώτο της αγώνα στη διοργάνωση των 15.000 δολαρίων της ITF, επικρατώντας της Ισραηλινής Vlada Ekshibarova με 6-3, 6-2.

Το πρώτο break ήρθε στο 6ο game του 1ου σετ για τη Ματούλα, που έκανε το 4-2. Η έμπειρη παίκτρια από το Ισραήλ, που είναι πια στα 33 της χρόνια και έχει φτάσει και στο Νο.352 του κόσμου το μακρινό 2008, απάντησε προσωρινά και μείωσε σε 4-3, αλλά με νέο break η Ελληνίδα ανέκτησε τον έλεγχο και σέρβιρε επιτυχώς για το 6-3.

Και το 2ο σετ ήταν κλειστό μόνο στα πρώτα λεπτά, αφού η Ματούλα δεν άργησε να αναλάβει τα ηνία και να μετατρέψει το 1-2 σε 6-2, κερδίζοντας 5 games στη σειρά, για να ολοκληρώσει την αποστολή της σε 87 λεπτά.

Στον 2ο γύρο του χωμάτινου Futures της πόλης Erwitte, η Ματούλα θα αντιμετωπίσει μια ακόμα πολύ έμπειρη παίκτρια, την 35χρονη Anne Schaefer από τη Γερμανία, που έχει φτάσει μέχρι το Νο.161 του κόσμου στο παρελθόν. Η Schaefer κάνει πολύ καλό τουρνουά, μπήκε στο κυρίως ταμπλό από τα προκριματικά και απέκλεισε την επίσης Γερμανίδα Paula Rumpf με 6-2, 7-5, για να μπει και στην τελική 16άδα.

Η σημερινή μέρα για τη Ματούλα ολοκληρώθηκε με μια επιπλέον πρόκριση, για το ταμπλό του διπλού, όπου μαζί με τη Ρουμάνα Arina Gabriela Vasilescu είναι οι κορυφαίες στο τουρνουά. Το Νο.1 ζευγάρι του ταμπλό επικράτησε των Γερμανίδων Tea Lukic και Anja Wildgruber με 6-2, 3-6, 10-8 και προκρίθηκε στα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει τις Γερμανίδες Laura Boehner και Fabienne Gettwart, Νο.4 στο ταμπλό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots