Κυρίως ταμπλό στο 25άρι του Καΐρου Χριστοφή και Παύλου

 
Ελένη Χριστοφή
Ελένη Χριστοφή
tn team Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2022 - 20:19

Η Ελένη Χριστοφή και η Δήμητρα Παύλου ζευγάρωσαν αμφότερες τις νίκες τους στα προκριματικά της δυνατής διοργάνωσης των 25.000 δολαρίων στο Κάιρο της Αιγύπτου και προκρίθηκαν στο κυρίως ταμπλό. Πρόκριση και στα προημιτελικά του διπλού για Χριστοφή και Μάρθα Ματούλα.

Η Χριστοφή κέρδισε την Ιταλίδα Vittoria Modesti με 6-3, 6-2, σε έναν αγώνα που πλησίασε τις 2 ώρες σε διάρκεια και είχε αρκετά μεγάλα σε διάρκεια games, για να "σφραγίσει" την πρόκρισή της στο κυρίως ταμπλό του τουρνουά των 25.000 δολαρίων του Καΐρου.

Η Χριστοφή δεν είχε χάσει ούτε ένα game στον προηγούμενο αγώνα της για τα προκριματικά, ενάντια στην Αιγύπτια Jana Said, την οποία συνέτριψε με 6-0, 6-0. Αύριο θα παίξει για τον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό, ενάντια στην Τουρκάλα Ilay Yoruk, που είναι 20 ετών και βρίσκεται στο Νο.564 του κόσμου.

Με δυο πολύ καλές νίκες πέρασε από τα προκριματικά και η Δήμητρα Παύλου, που σήμερα επιβλήθηκε της Αυστριακής Ines Faltinger, Νο.12 στο ταμπλό, με 6-1, 6-2.

Στον πρώτο της αγώνα η 18χρονη Ελληνίδα είχε κερδίσει την Τσέχα Alexandra Melnikova με 6-3, 6-3 και στον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό θα αντιμετωπίσει την Τουρκάλα Berfu Cengiz, Νο.5 στο ταμπλό και Νο.429 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA.

Απευθείας στο κυρίως ταμπλό μπήκε η Μάρθα Ματούλα, η οποία θα παίξει στον 1ο γύρο με την Ιταλίδα lucky loser, Beatrice Stagno.

Οι τρεις Ελληνίδες που αγωνίζονται στο Κάιρο έπαιξαν στο διπλό σήμερα, με τις Χριστοφή και Ματούλα να παίρνουν την πρόκριση για τα προημιτελικά.

Η Χριστοφή και η Ιταλίδα Melania Delai συνέτριψαν τις Anna Borovinskaya και Honoka Uchiyama με 6-0, 6-1 και θα παίξουν στα προημιτελικά με τις Elena-Teodora Cadar και Sandra Samir, Νο.4 στο ταμπλό.

Η Ματούλα και η Βουλγάρα Gergana Topalova πέρασαν επίσης εύκολα το εμπόδιο των Merna Refaat και Celine Simunyu, με 6-2, 6-1. Θα αντιμετωπίσουν στη συνέχεια τις Νο.2 του ταμπλό, Jacqueline Cabaj Awad και Martina Colmegna.

Δεν τα κατάφεραν η Παύλου και η Αιγύπτια παρτενέρ της, Yasmin Ezzat, που τις 4 προηγούμενες εβδομάδες κατέκτησαν 3 τίτλους στα τουρνουά των 15.000 δολαρίων του Καΐρου, όμως αυτή την εβδομάδα έπαιξαν στον 1ο γύρο με τις πολύ καλές Awad και Colmegna, γνωρίζοντας την ήττα με 7-5, 6-0.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots