Πρωταθλήτρια η Σακελλαρίδη στη Σαρδηνία

 
Πρωταθλήτρια η Σακελλαρίδη στη Σαρδηνία
tn team Κυριακή, 09 Οκτωβρίου 2022 - 9:54

Η Σαπφώ Σακελλαρίδη κατέκτησε τον τίτλο στο διπλό της διοργάνωσης των 25.000 δολαρίων του Santa Margherita di Pula στη Σαρδηνία της Ιταλίας.

Στον τελικό του Fortevillage ITF Trophy, η Σακελλαρίδη και η Αμερικανίδα συμπαίκτριά της, Aney Jessie, κέρδισαν τις Ιταλίδες Camilla Rosatello και Aurora Zantedeschi, με 7-6 (1), 6-4.

Σακελλαρίδη και Jessie έκαναν ένα γρήγορο break και διατηρήθηκαν μπροστά μέχρι το 5-3, οι Ιταλίδες όμως έκαναν το break και ισοφάρισαν σε 5-5. Το σετ πήγε σε tie-break και εκεί το ελληνοαμερικάνικο δίδυμο κυριάρχησε, για να επιβληθεί με 7-1.

Στο 2ο σετ οι Rosatello και Zantedeschi προηγήθηκαν με 3-1, αλλά οι Σακελλαρίδη και Jessie κέρδισαν τα 5 από τα 6 επόμενα games και ολοκλήρωσαν τη νίκη τους, σε 1 ώρα και 18 λεπτά.

Τρεις νίκες χρειάστηκαν στο τουρνουά του Santa Margherita di Pula οι Σακελλαρίδη και Jessie, για να φτάσουν μέχρι τον τίτλο. Στα προημιτελικά, όπου μπήκαν με bye, είχαν κερδίσει τις Ιταλίδες Georgia Pedone και Beatrice Ricci με 6-2, 6-4, ενώ στα ημιτελικά έπαιξαν με τη Ρωσίδα Amina Anshba και τη Λετονή Darja Semenistaja, οι οποίες εγκατέλειψαν μετά από ένα game.

Αυτός ήταν ο 5ος τίτλος στην καριέρα της Σακελλαρίδη σε ITF Pro διοργάνωση στα διπλά, 2ος σε 25άρι τουρνουά, μετά από αυτόν που κέρδισε στο Sharm El Sheikh της Αιγύπτου επίσης φέτος.

Η 19χρονη Ελληνίδα, η οποία βρίσκεται στο Νο.320 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA, έχει κερδίσει και 3 τίτλους ITF Pro στα μονά, όλους τη φετινή σεζόν.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots