"Λύγισε" στο μονό, προημιτελικά στο διπλό η Σακελλαρίδη

 
"Λύγισε" στο μονό, προημιτελικά στο διπλό η Σακελλαρίδη
tn team Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2023 - 22:34

Η Σαπφώ Σακελλαρίδη δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ρωσίδας Maria Bondarenko κι έμεινε εκτός 16άδας στο μονό της διοργάνωσης των 40.000 δολαρίων του Πόρτο. Στο διπλό ξεκίνησε με νίκη την προσπάθειά της και προκρίθηκε στα προημιτελικά.

Μετά από μια μάχη 2 ωρών, η Σαπφώ Σακελλαρίδη γνώρισε την ήττα από τη Ρωσίδα Maria Bondarenko με 7-5, 6-2 και έμεινε εκτός φάσης των "16" στο δυνατό τουρνουά της ITF της κατηγορίας των 40.000 δολαρίων, που διεξάγεται στο Πόρτο της Πορτογαλίας.

Η Σακελλαρίδη έχασε ένα πολύ κλειστό 1ο σετ, που σε μεγάλο βαθμό κρίθηκε στο 9ο game. Εκεί η 19χρονη Ελληνίδα επέστρεψε από το 40-0 και είχε 2 ευκαιρίες για να κάνει το break, η Ρωσίδα όμως άντεξε τελικά και προηγήθηκε με 5-4.

Η Σακελλαρίδη ισοφάρισε σε 5-5, αλλά η Bondarenko έκανε το break στο 12ο game, στο οποίο έσβησε και 2 game points, για να πάρει το σετ με 7-5. Αυτό της άνοιξε το δρόμο για τη νίκη, καθώς στο 2ο σετ ήταν καλύτερη και έχασε μόνο 2 games.

Η Σακελλαρίδη, η οποία είχε ξεκινήσει από τα προκριματικά την πορεία της στο 40άρι του Πόρτο, παίζει και στο διπλό, όπου κατάφερε σήμερα μαζί με την Κροάτισσα Maiana Drazic να προκριθεί στην προημιτελική φάση.

Συγκεκριμένα κέρδισαν την Ινδή Riya Bhatia και την Ισπανίδα Celia Cervino Ruiz με 6-1, 6-3 σε 55 λεπτά και θα παίξουν στα προημιτελικά με την Κροάτισσα Lea Boskovic και την Λετονή Daniela Vismane, Νο.4 στο ταμπλό.

Θυμίζουμε πως στα προημιτελικά του διπλού είναι και η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, που μαζί με την Ελβετίδα Ylena In-Albon θα αντιμετωπίσουν αύριο τις κορυφαίες του ταμπλό, Πορτογαλίδες, Francisca Jorge και Matilde Jorge.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots