Κυρίως ταμπλό στη Σερβία η Ματούλα

 
Κυρίως ταμπλό στη Σερβία η Ματούλα
tn team Τρίτη, 27 Ιουνίου 2023 - 18:31

Η Μάρθα Ματούλα έκανε το 2 στα 2 σήμερα στο Kursumlijska Banja της Σερβίας και μπήκε στο κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης των 25.000 δολαρίων της ITF. Ήττα στον τελευταίο προκριματικό γύρο για τη Δήμητρα Παύλου, πρόκριση στα προημιτελικά του διπλού για τη Ματούλα και την Έλενα Χριστοφή.

Η Ματούλα κέρδισε την Aleksandra Pospelova με 6-3, 6-2 και πήρε μέσα σε 75 λεπτά την πρόκριση για το κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης των 25.000 δολαριών του Kursumlijska Banja στη Σερβία.

Η Ματούλα είχε κερδίσει και την Σλοβάκα Laura Svatikova χθες για τον 2ο γύρο των προκριματικών (όπου πέρασε με bye), με 6-4, 6-2.

Πέρασε έτσι χωρίς να χάσει σετ στο κυρίως ταμπλό της χωμάτινης διοργάνωσης της ITF, όπου θα αντιμετωπίσει την 33χρονη και πολύ έμπειρη Cagla Buyukakcay από την Τουρκία, Νο.1 στο ταμπλό και Νο.254 στον κόσμο - άλλοτε και Νο.60!

Στον τελευταίο προκριματικό γύρο ολοκλήρωσε την προσπάθειά της η Δήμητρα Παύλου, που κέρδισε χθες τη Σέρβα Doroteja Petrovic με 6-4, 6-4, αλλά ηττήθηκε σήμερα από την Αμερικανίδα Katerina Stewart με 7-6 (2), 6-1.

Στο ταμπλό των προκριματικών έπαιξε και η Έλενα Χριστοφή, η οποία την Κυριακή κέρδισε τη Σουηδέζα Maja Radenkovic με 6-3, 2-6, 10-5 και μπήκε στον 2ο γύρο, όπου ηττήθηκε χθες από την Γαλλίδα Tiphanie Lemaitre, No.6 στο ταμπλό και Νο.516 στον κόσμο, με 6-4, 6-1.

Να σημειωθεί πως η Χριστοφή κέρδισε την Κυριακή τον τίτλο στο διπλό της διοργάνωσης της προηγούμενης εβδομάδας στο Kursumlijska Banja κι έτσι ο δύσκολος αγώνας της με την Lemaitre ήταν ο 3ος που έδωσε μέσα σε ένα 24ωρο περίπου.

Παίζει διπλό κι αυτή την εβδομάδα, μαζί με τη Ματούλα, με την οποία κέρδισαν στον 1ο γύρο τη Βραζιλιάνα Ana Candiotto και τη Γαλλίδα Lemaitre με 4-6, 6-3, 10-8, για να μπουν στην προημιτελική φάση.

Αύριο η δράση στο 25άρι της Σερβίας θα συνεχιστεί, με την πολύ δύσκολη αποστολή της Ματούλα απέναντι στην Buyukakcay, αλλά και την πρεμιέρα της Μιχαέλας Λάκη, που κέρδισε τον τίτλο στα μονά στο 15άρι της προηγούμενης εβδομάδα και θα παίξει απευθείας στο κυρίως ταμπλό, ενάντια στην Ekaterina Yashina.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots