Τελικός στο διπλό στο 60άρι του Prerov η Σακελλαρίδη

 
Τελικός στο διπλό στο 60άρι του Prerov η Σακελλαρίδη
tn team Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2023 - 15:20

Η Σαπφώ Σακελλαρίδη προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης των 60.000 δολαρίων του Prerov στα διπλά, όπου θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει τον μεγαλύτερο τίτλο της καριέρας της.

Για 3η φορά στην καριέρα της θα έχει την ευκαιρία να κερδίσει έναν τίτλο σε 60άρι τουρνουά της ITF η Σαπφώ Σακελλαρίδη, η οποία προκρίθηκε σήμερα στον τελικό του Zubr Cup στο Prerov της Τσεχίας.

Η 20χρονη Ελληνίδα τενίστρια, Νο.158 στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών (Νο.295 στα μονά), παίζει στο Prerov μαζί με την Τσέχα Anna Siskova, με την οποία βρίσκονται στο Νο.2 του ταμπλό.

Στα ημιτελικά κέρδισαν τη Βουλγάρα Lia Karatancheva και την Αμερικανίδα Chiara Scholl με 7-5, 6-4, σε ένα δύσκολο ματς, που κατάφεραν να υπερισχύσουν στις πιο κρίσιμες στιγμές.

Στο 1ο σετ είχαν βρεθεί πίσω με break νωρίς, στο 0-2, ενώ στο 4-5 έπρεπε να σερβίρουν για την παραμονή τους σ' αυτό. Στο 2ο σετ αν και προηγήθηκαν με 3-1 βρέθηκαν πίσω με 3-4, κατάφεραν όμως να κερδίσουν τα 3 επόμενα games και να ολοκληρώσουν την πρόκριση σε 83 λεπτά.

Ήταν η 3η νίκη τους στο χωμάτινο τουρνουά της Τσεχίας και ήρθε και αυτή χωρίς χαμένο σετ. Στον 1ο γύρο είχαν κερδίσει τις Τσέχες Aneta Laboutkova και Ivana Sebestova με 6-2, 6-4, ενώ στα προημιτελικά κέρδισαν τη Σλοβένα Nina Potocnik και την Ουγγαρέζα Natalia Szabanin με 6-4, 7-5.

Στον αυριανό τελικό θα αντιμετωπίσουν τις Ιταλίδες Angelica Moratelli και Camilla Rosatello, Νο.1 στο ταμπλό, που κέρδισαν στον άλλον ημιτελικό την Ελβετίδα Karolina Kozakova και την Τσέχα Kristyna Tomajkova με 6-3, 6-3.

Θα είναι ο 3ος τελικός για τη Σακελλαρίδη σε ένα 60άρι τουρνουά στα διπλά, μετά τουρνουά στην Τρνάβα της Σλοβακίας τον Μάρτιο (μαζί με την Radka Zelnickova) και το τουρνουά της Ρώμης τον περασμένο Ιούνιο (με την Oana Gavrila).

Δεν κέρδισε κάποιον απ' αυτούς και έτσι οι σημαντικότεροι τίτλοι που έχει κερδίσει παραμένουν σε 25άρια τουρνουά, όπου έχει κερδίσει τους 9 από τους 15 τίτλους της σε ITF διοργανώσεις - εκ των οποίων και τους 3 τίτλους που έχει το 2023.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots