Τελικός στο Ηράκλειο για τη Λάκη

 
Τελικός στο Ηράκλειο για τη Λάκη
tn team Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2023 - 13:17

Τον 3ο τίτλο της στη φετινή σεζόν θα διεκδικήσει η Μιχαέλα Λάκη, η οποία προκρίθηκε στον τελικό του τουρνουά των 15.000 δολαρίων του Lyttos Beach στο Ηράκλειο.

Η 18χρονη Ελληνίδα τενίστρια, Νο.1 στο ταμπλό και Νο.486 στην παγκόσμια κατάταξη της WTΑ, επιβλήθηκε της Λιθουανής Klaudija Bubelyte, No.3 στο ταμπλό και Νo.738 στον κόσμο, με 6-1, 6-3.

Η Λάκη προηγήθηκε με 4-0 στο 1ο σετ και με 2-0 στο 2ο. Το 2ο σετ ήταν πιο κλειστό, με την Bubelyte να την ισοφαρίζει σε 2-2, αλλά η νεαρή Ελληνίδα τενίστρια ανέκτησε τον έλεγχο στο 4-2 και έκτοτε δεν έχασε τη διαφορά του ενός break, για να κάνει άλλο ένα στο 9ο game και να ολοκληρώσει το ματς έπειτα από 77 λεπτά.

Η Λάκη έχει κερδίσει τους 2 από τους 3 τίτλους της στο ITF Pro Circuit φέτος, στο Kursumlijska Banja της Σερβίας. Αύριο θα διεκδικήσει τον 3ο στη σεζόν και 4ο συνολικά, παίζοντας στον τελικό κόντρα στη 19χρονη Ρουμάνα Lavinia Tanasie, Νο.4 στο ταμπλό και No.740 στον κόσμο.

Η Tanasie κέρδισε στον άλλον ημιτελικό τη Νο.2 του ταμπλό, Έλενα Χριστοφή, με 6-2, 3-6, 6-3, έπειτα από μάχη που ξεπέρασε τις 2 ώρες σε διάρκεια.

Η Χριστοφή είχε τη δυνατότητα να γυρίσει το ματς αφού μετά το χαμένο 1ο σετ κέρδισε τα 8 από τα 11 επόμενα games, για να πάρει το 2ο με 6-3 και να προηγηθεί με 2-0 στο 3ο. Η Tanasie ωστόσο πραγματοποίησε την τελική αντεπίθεση, κερδίζοντας τα 6 από τα 7 τελευταία games του ημιτελικού.

Η Χριστοφή αργότερα σήμερα θα παίξει στον τελικό του διπλού, όπου μαζί με την Patricija Paukstyte θα αντιμετωπίσουν τις Karolina Krajmer και Andrea Roots.

Στο μονό των ανδρών, ολοκλήρωσε σήμερα την πολύ καλή πορεία του ο Γιάννης Ξυλάς, ο οποίος ηττήθηκε στα ημιτελικά από τον Βρετανό Alastair Gray, No.7 στο ταμπλό και Νο.655 στην παγκόσμια κατάταξη, με 7-5, 6-0.

Ο 22χρονος Ξυλάς, πρωταθλητής Ελλάδας αυτό το καλοκαίρι, είχε μια εξαιρετική εβδομάδα στα γήπεδα του Lyttos Beach με αποκορύφωμα τη χθεσινή ημέρα, στην οποία κέρδισε μέσα σε λίγες ώρες τον Αυστριακό Neil Oberleitner, No.3 στο ταμπλό, με 7-6 (5), 6-4, καθώς και τον Γάλλο Benjamin Pietri, με 6-4, 6-1.

Το μεσημέρι του Σαββάτου έδωσε τον τρίτο του αγώνα μέσα στις τελευταίες 26 ώρες και στο 2ο σετ έμεινε και από δυνάμεις, με τον Alastair να το εκμεταλλεύεται αυτό και να παίρνει την πρόκριση για τον τελικό. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Γάλλο Arthur Gea, πρωταθλητή στα τουρνουά του Lyttos Beach και τις δυο προηγούμενες εβδομάδες, για να φτάσει σήμερα τις 14 διαδοχικές νίκες.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots