Πρωταθλήτρια στο διπλό, στον τελικό του μονού η Σακελλαρίδη

 
Πρωταθλήτρια στο διπλό, στον τελικό του μονού η Σακελλαρίδη
tn team Σάββατο, 30 Μαρτίου 2024 - 18:59

Την ευκαιρία να κερδίσει και τους δυο τίτλους στο 35άρι του Santa Margherita di Pula θα έχει η Σαπφώ Σακελλαρίδη, η οποία κατέκτησε σήμερα τον τίτλο στο διπλό και προκρίθηκε στον τελικού του μονού.

Η 20χρονη Ελληνίδα τενίστρια, Νο.1 και στα δυο ταμπλό, έδωσε τρεις αγώνες σήμερα στα χωμάτινα γήπεδα του Santa Margherita di Pula της Σαρδηνίας, για τη διοργάνωση ITF W35 των 25.000 δολαρίων.

Πρώτα έδωσε το παιχνίδι της στο μονό, όπου μετά από 2 ώρες και 45 λεπτά κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Ιταλίδας Martina Colmegna, με 6-3, 3-6, 6-3.

Στο αποφασιστικό 3ο σετ, η Σαπφώ είχε μείνει πίσω με 1-3, κατάφερε όμως να κερδίσει τα 5 επόμενα games και να πάρει την πολύ σημαντική αυτή νίκη, που θα της δώσει αύριο τη δυνατότητα να διεκδικήσει τον σημαντικότερο τίτλο της στα μονά.

Αργότερα έδωσε δυο παιχνίδια για το διπλό η Σαπφώ, η οποία βρίσκεται στο Νο.161 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA στα διπλά.

Μαζί με την Ιταλίδα συμπαίκτριά της, Aurora Zantedeschi, κέρδισαν πρώτα για τα ημιτελικά τη Γερμανίδα Alicia Melosch και την Αμερικανίδα Julia Ronney, με 6-2, 6-3.

Χωρίς μεγάλο διάλειμμα έπαιξαν και στον τελικό, όπου επιβλήθηκαν της Τσέχας Lucie Havlickova και της Σέρβας Lola Radivojevic με 6-4, 6-2, για να αναδειχθούν πρωταθλήτριες.

Αυτός ήταν ο 6ος τίτλος της Σακελλαρίδη στα διπλά για φέτος, με την Ελληνίδα παίκτρια να κάνει μια τρομερή χρονιά και να έχει 7 συνεχόμενες παρουσίες σε τελικούς στα διπλά και 8 τελικούς συνολικά στο 2024, με σημαντικότερο το W50 τουρνουά (40.000 δολαρίων) του Nonthaburi, όπου κέρδισε τον τίτλο.

Συνολικά, έφτασε τους 22 τίτλους καριέρας στο διπλό, έχοντας και 5 στο μονό. Αύριο (11:30 ώρα Ελλάδας) θα διεκδικήσει τον 6ο, 1ο σε τουρνουά μεγαλύτερο από 15.000 δολαρίων, απέναντι στην Ελβετίδα Leonie Kung, Νο.334 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots