Δύο πρωτιές στη Ρωσία για τον Διαμαντή!

 
Δύο πρωτιές στη Ρωσία για τον Διαμαντή!
tennisnews team Τρίτη, 10 Μαϊος 2016 - 14:43

Ο Στέφανος Διαμαντής πραγματοποίησε δύο εξαιρετικά τουρνουά στη Ρωσία, στην Αγία Πετρούπολη και στο Togliatti, για να πάρει δύο διαφορετικές πρωτιές σε διάστημα λίγων ημερών.

Ο Διαμαντής βρίσκεται σε πολύ καλή κατασταση και φρόντισε να το επιβεβαιώσει με τις εμφανίσεις του στα δύο πρόσφατα διεθνή τουρνουά της Ρωσίας.

Πρώτα αγωνίστηκε στο Megafon Dreamcup στην Αγία Πετρούπολη, τουρνουά της ITF 2 Series. Μετά από την ήττα του από τον Σλοβάκο Marek Gergely, με 6-7 (3), 5-7, συμμετείχε στο consolation ταμπλό, όπου πρωταγωνίστησε και πήρε την πρώτη θέση.

Χρειάστηκε να κερδίσει δύο παίκτες από τη Ρωσία στους αγώνες του consolation ταμπλό, χάνοντας μόλις δύο games. Στον πρώτο κέρδισε τον Sergei Lysov με 6-0, 6-0, ενώ στον δεύτερο επιβλήθηκε του Leonid Gubanov με 6-0, 6-2.

Τις προηγούμενες μέρες, ο Στέφανος αγωνίστηκε στο Togliatii Open, τουρνουά της ITF 3 Series που φιλοξενείται στην ομώνυμη πόλη της Ρωσίας. Στον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό είχε άλλον έναν πολύ καλό αγώνα, παρά την ήττα του με 6-3, 4-6, 0-6 από τον Ho Won Im.

Αγωνίστηκε και σε αυτό το τουρνουά στο consolation ταμπλό, όπου πήρε άλλη μια πρωτιά. Στα προημιτελικά κέρδισε τον Ji-Hwan Lee με 6-1, 7-6 (3), ενώ στα ημιτελικά επικράτησε του Ρώσου Ildus Shaikhislamov, με 6-3, 6-2. Στον χθεσινό τελικό, κέρδισε τον Κορεάτη Sung-Bong Han, με 6-4, 6-3.

Εκτός από τις δυο πρωτιές στα διπλά, ο 29χρονος Καρδιτσιώτης πρωταθλητής, είχε και δύο προκρίσεις στα ημιτελικά των διπλών! Στην Αγία Πετρούπολη συνεργάστηκε με τον Ισπανό Daniel Caverzaschi, με τον οποίο κέρδισαν τους Πολωνούς Kamil Fabisiak και Tadeusz Kruszelnicki με 6-4, 6-4, πριν ηττηθούν στα ημιτελικά από τους Takuya Miki (Ιαπωνία) και Maikel Scheffers (Ολλανδία), με 6-0, 6-2.

Στο Togliatti συνεργάστηκε με τον Σλοβάκο Marek Gergely. Στα προημιτελικά πέρασαν το εμπόδιο τους Kruszelnicki και Yuriy Golovin (Ρωσία), αλλά στα ημιτελικά ηττήθηκαν από τους Κινέζους Dong Shunjiang και Zujun Wei, με 6-1, 1-6, 10-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots