Τελικός στο Ζάγκρεμπ για τον Λαζαρίδη (pics)

 
Τελικός στο Ζάγκρεμπ για τον Λαζαρίδη (pics)
Τελικός στο Ζάγκρεμπ για τον Λαζαρίδη (pics)
tennisnews team Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017 - 14:59

Με συμμετοχή σε ακόμα έναν τελικό, επέστρεψε από το Ζάγκρεμπ ο Γιώργος Λαζαρίδης. Ο Έλληνας τενίστας συμμετείχε στον τελικό του διπλού στο διεθνές τουρνουά Sirius Open, όπου με παρτενέρ τον Ισραηλινό αθλητή, Adam Berdichevsky, κατέκτησαν την 2η θέση. Στο μονό, ο Λαζαρίδης έφτασε μέχρι τα προημιτελικά.

Για πρώτη φορά συμμετείχε σε χωμάτινο τουρνουά στο 2017 ο Λαζαρίδης, ο οποίος είχε μια πολύ καλή εβδομάδα στο Ζάγκρεμπ, παρά το γεγονός πως προερχόταν από ένα διάστημα αποθεραπείας.

Στο μονό ο Λαζαρίδης πέτυχε δυο νίκες. Απέκλεισε πρώτα τον Τούρκο Oguzhan Gunes με 6-2, 6-0 και στη συνέχεια τον Κροάτη Ninoslav Krsnik με 6-0, 6-1. Στα προημιτελικά, ο Έλληνας πρωταθλητής ηττήθηκε από τον συμπαίκτη του, Adam Berdichevsky, με 6-2, 6-4.

Στο διπλό, Λαζαρίδης και Berdichevsky κέρδισαν τους Mihai Gaita (Ρουμανία) και Taneli Tenhunen (Φινλανδία) με 6-2, 6-2. Στα προημιτελικά επικράτησαν των Thomas Flax (Αυστρία) και Drazen Miksic (Κροατία) με 6-3, 6-1, ενώ στα ημιτελικά ξεπέρασαν με walkover το εμπόδιο των Αυστριακών Harald Pfundner και Joseph Riegler, Νο. 2 στο ταμπλό.

Στον τελικό έγινε ένα πολύ δυνατό ματς, στο οποίο οι κορυφαίοι του ταμπλό, ο Ολλανδός Carlos Anker και ο Γερμανός Steffen Sommerfeld, κέρδισαν τους Berdichevsky και Λαζαρίδη με 4-6, 6-3, 10-4.

Το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο για τον Λαζαρίδη, που συμμετείχε στο 5ο του τουρνουά στο 2017, έχοντας απολογισμό 2 τελικούς στο μονό και 4 τελικούς στο διπλό.

Η προσπάθεια και η σκληρή δουλειά θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα, με στόχο την αγωνιστική βελτίωση και το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στην παγκόσμια κατάταξη. Πριν από αυτό το τουρνουά, βρισκόταν στο Top 40 της παγκόσμιας κατάταξης και μετά από αυτή την εβδομάδα αναμένεται να πλησιάσει στο Top 30.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots