Πως παίζω όταν ο αντίπαλος χρησιμοποιεί backhand slice (vid)

 
Πως παίζω όταν ο αντίπαλος χρησιμοποιεί backhand slice (vid)
tn team Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2023 - 16:50

Τι τακτική πρέπει να ακολουθήσω απέναντι σε έναν αντίπαλο που χρησιμοποιεί τακτικά το backhand slice στο παιχνίδι του; Η ομάδα του Allcourt δίνει την απάντηση στο τελευταίο της βίντεο.

Allcourt tennis tips

Συχνά παρατηρούμε αντιπάλους που έχουν αρκετά αδύναμο backhand να χρησιμοποιούν στο παιχνίδι τους μόνο το backhand slice, ακόμα περισσότερο εκείνους που κάνουν backhand με ένα χέρι. Eίναι ένα παιχνίδι που ίσως μας αιφνιδιάσει στην αρχή αλλά αν το εκμεταλλευτούμε σωστά μπορούμε να έχουμε μεγαλύτερες πιθανότητες για να κερδίσουμε τον αγώνα.

Αρχικά πρέπει να είμαστε έτοιμοι γιατί η μπάλα του αντιπάλου θα μένει χαμηλά και ίσως δεν φτάνει αρκετά βαθιά στο γήπεδο μας, άρα πρέπει να έχουμε γρήγορα πόδια για να πάρουμε σωστή θέση με την μπάλα.

 

Τώρα θα δούμε 3 βασικές τακτικές που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να μπορέσουμε να κερδίσουμε περισσότερους πόντους από τον αντίπαλό μας.

1) Η πρώτη τακτική είναι να παίζουμε στις καμπυλωτές μπάλες με πολύ top spin στο backhand του αντιπάλου γιατί από εκεί θα είναι πολύ δύσκολο για εκείνον να κάνει ένα καλό slice. Έτσι θα κάνει πιο εύκολα το λάθος ή θα μας δώσει ρηχή μπάλα για να μπορέσουμε να επιτεθούμε.

2) Είναι προφανές ότι αντίπαλος θα προσπαθήσει να αποφύγει το backhand slice, άρα θα προσπαθήσει να γυρίζει για περισσότερα forehand inside out/in. Με αυτό το σκεπτικό δεν πρέπει να παίζουμε μόνο στην πλευρά του backhand γιατί εκείνος θα έχει τον χρόνο για να γυρίζει. Άρα αυτό που πρέπει να κάνω είναι πρώτα να τον ανοίξω στην πλευρά του forehand και μετά να πιέσω στο backhand, ώστε να κάνει δύσκολο slice και να είναι πιο εύκολο να πάρω τον πόντο.

3) Τελευταία τακτική είναι να χτυπήσουμε ένα approach χτύπημα και να κατέβουμε στο βολέ. Ο λόγος που το επιλέγουμε αυτό είναι γιατί με το slice που είναι πιο αδύναμο χτύπημα είναι πολύ δύσκολο να μας κάνει πέρασμα και έτσι ίσως έχουμε μεγαλύτερη πιθανότητα για να πάρουμε εύκολο βολε. Καλό θα ήταν σε αυτήν την περίπτωση να προσέχουμε την λόμπα γιατί ίσως για εκείνον να είναι πιο εύκολη επιλογή.

Για περισσότερα τενιστικά tips από την ομάδα του Allcourt, μείνετε συντονισμένοι στο tennisnews.gr!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.