Ξέρεις όλους τους κανόνες στο τένις;

 
Ξέρεις όλους τους κανόνες στο τένις;
Ξέρεις όλους τους κανόνες στο τένις;
tennisnews team Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2024 - 15:21

Όταν γνωρίζουμε όλες τους κανόνες στο τένις μπορούμε να παίξουμε το παιχνίδι με μεγαλύτερη ευχαρίστηση αλλά και περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Παρακάτω θα δούμε 5 κανόνες του τένις που ίσως να μην ήξερες αλλά σίγουρα θα σε βοηθήσουν.

Κανόνας 1

Όταν κάποιος σερβίρει και η μπάλα σκάσει στην κορδέλα του φιλέ και μετά μπει μέσα στο κουτάκι, κάνουμε επανάληψη.
Αν  βρισκόμαστε σε τουρνουά juniors,  δηλαδή παιδιά μέχρι 18 ετών, αν το σερβίς σκάσει στην κορδέλα του φιλέ και μετά μέσα, τότε δεν σταματάμε για επανάληψη και ο πόντος παίζεται κανονικά.

Κανόνας 2

Στην αλλαγή κάθε πρώτου game στα sets, μπορούμε να ενυδατωθούμε, να τσιμπήσουμε μια μπάρα ή μια μπανάνα ή να σκουπιστούμε αλλά δεν μπορούμε να κάτσουμε στο παγκάκι για να ξεκουραστούμε.

 

Κανόνας 3

Δεν επιτρέπεται να περάσουμε από την μεριά του αντιπάλου για κανέναν λόγο. Τα όρια μας είναι μέχρι το φιλέ, όπου μπορούμε να φτάσουμε μέχρι εκεί για να αμφισβητήσουμε μια μπάλα του αντιπάλου, αν το θέλουμε.

Κανόνας 4

Αν φωνάξω για μια μπάλα που την είδα έξω ενώ μετά συνειδητοποίησα ότι είναι μέσα, τότε χάνω τον πόντο για το λάθος call που έκανα. Θέλει πολλή προσοχή και όχι βιασύνη για το πότε να φωνάξουμε έξω για μια μπάλα.

Κανόνας 5

Σε κάθε αλλαγή των games καθόμαστε για ξεκούραση 1,5 λεπτό, όχι παραπάνω. Καλό είναι να μην γίνεται κατάχρηση του χρόνου ξεκούρασης για να τηρούμε τους κανόνες του τένις.

Όταν τηρούμε τους κανόνες μας βοηθάει να γινόμαστε καλύτεροι και να μπαίνουμε πιο βαθιά στις αξίες και την φιλοσοφία του αθλήματος.

Antonis Stamenos - Αντώνης Σταμένος
Αντώνης Σταμένος
Βιογραφικό
Giorgos Bertolis - Γιώργος Μπερτόλης
Γιώργος Μπερτόλης
Βιογραφικό

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.